To je to što me zanima!

Odbila pjevati himnu na SP-u: 'Nikad više, je*i se Trumpe!'

'Vjerojatno nikad više neću staviti ruku preko svog srca i vjerojatno više nikad više neću zapjevati nacionalnu himnu. Zaista je dobar osjećaj reći Trumpu i njegovoj administraciji 'Je*ite se'!', poručila je Rapinoe
Vidi originalni članak

Prije nekoliko dana u Francuskoj je počelo Svjetsko prvenstvo u nogometu za žene, a čini se kako je upravo ovogodišnje izdanje jedno od najpraćenijih. Gotovo svaka utakmica izaziva puno pompe, a najviše prašine za sobom dižu igračice SAD-a.

One su s 13-0 deklasirale Tajland što je najveća pobjeda na Svjetskim prvenstvima. Ipak, nakon utakmice najviše se pričalo o gesti iskusne Megan Rapinoe (33) koja je odbila pjevati američku himnu. Na taj je način Rapinoe protestirala protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Ostale Amerikanke srčano su pjevale himnu, a Rapinoe je samo gledala u jednu točku.

- Vjerojatno nikad više neću staviti ruku preko svog srca i vjerojatno više nikad više neću zapjevati nacionalnu himnu. Zaista je dobar osjećaj reći Trumpu i njegovoj administraciji 'Je*ite se'! Oni se veoma ružno ponašaju prema ljudima koji ne izgledaju poput njih - kazala je Megan nakon utakmice.

Inače, Rapinoe je postala prva bjelkinja koja je kleknula tijekom intoniranja himne kako bi dala podršku Colinu Kaepernicku i svim ostalim tamnoputim sportašima koji se bore protiv rasne nejednakosti i policijske brutalnosti u Americi.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • vanek 14.06.2019.

    Himna i SAD su postojale i prije Trumpa,a postojat će i poslije njega.Glup i samoreklamirajući potez.Moje mišljenje.

  • Pra&vica 13.06.2019.

    Izjednačiti Domovinu i cijeli Narod sa Predsjdnikom je velika glupost i nedostatak opće kulture, nepoštovanje prošlosti ali i budućnosti. Svaki narod ima svjetle i tamne trenutke ( i ljude ) ali svaki čovijek negdje pripada i nije Pale sam na svijetu...i gajiti ljubav prema zajednici gdje su ti korijeni, i davati tu ljubav drugima je plemeniti čin, to te čini posebnim, jedinstvenim...osobito ako ostaviš budućim generacijama neku sitnicu dobroga u nasljeđe.

  • 13.06.2019.

    Nebi ti meni ni igrala , igras za reprezentaciju nogomet , a ako ti se protestira idi pred bijelu kucu. Glup potez bas kao i ostali njihovi sportasi. Ne postiva time himnu, drzavu i svoj narod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare