To je to što me zanima!

'Odbio sam Englesku, Vidić je htio u rat, Lampard nije klasa'

Beniteza ne cijeni pa ga je nazvao "smiješnim" trenerom, a Gerrard i Lampard "jednostavno nisu vrhunski igrači", dok je CR najtalentiraniji igrač kojeg je ikad vidio
Vidi originalni članak

Alex Ferguson u utorak je u Londonu predstavio autobiografiju na 416 stranica u kojoj je otkrio poprilično puno pikanterija u 40-godišnjoj karijeri. Dotaknuo se Vidića, Gerrarda, Lamparda, C. Ronalda, Beniteza, Beckhama, Rooneya i mnogih drugih.

Iako je u Engleskoj bio trener od 1986., nikada nije želio biti izbornik te zemlje.

- Odbio sam u roku od 10 sekundi 1999. i 2001. godine. Pa kako bi se vratio u Škotsku da sam to prihvatio?

Zanimljivu 'epizodu' imao je s Nemanjom Vidićem.

- Rekao mi je  prije četiri godine da ide u rat, u vojsku jer mora braniti Kosovo!

Beniteza ne cijeni pa ga je nazvao "smiješnim" trenerom, a Steven Gerrard i Frank Lampard "jednostavno nisu vrhunski igrači" dok je Cristiano Ronaldo najtalentiraniji nogometaš kojeg je ikad vidio.

Keane ima najsuroviji jezik koji možete zamisliti

Davida Beckhama gađao je kopačkom.

- Ustao je i krenuo na mene, ali igrači su ga zaustavili. Onog trenutka kada igrač Manchester Uniteda pomisli da je veći od menadžera, mora otići. Uopće se ne ljutim na njega jer je krasan dečko. No, on je ispustio šansu da postane apsolutna top-klasa jer je bio jedini igrač kojeg sam trenirao koji je odabrao biti slavan i koji si je postavio za misiju da bude poznat izvan nogometa. 

Roy Keane poseban je slučaj.

- Najteži dio njegova tijela je jezik. Ima najsuroviji jezik koji možete zamisliti. U stanju je oslabiti najsamouvjereniju osobu na svijetu tim jezikom. Prešao je granicu kritiziranjem suigrača za klupsku televiziju. Rekao sam da mora otići.

S Wayneom Rooneyjem imao je poseban odnos.

- Ima sjajne kvalitete, ali mogao bi ga progutati nedostatak kondicije. Kaznio bih ga za svaki pad u kondiciji, jednostavno ne bi igrao. Također, pred kraj sam imao velikih problema s njim. Dolazio mi je s idejama, a jedna od njih bila je da moramo kupiti Özila, a kada sam mu rekao da to nije njegova briga, naljutio se.

Sjetio se i Ruuda van Nistelrooya.

- Nazvao me pogrdnim imenom kada sam ga ostavio na klupi i to je bio njegov kraj. Nakon tog incidenta njegovo je ponašanje postajalo sve gore, ne znam zašto se promijenio.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • 24.10.2013.

    Ljudi, čovjek valjda zna što i zašto govori... Siguran sam da nije mislio za Lamparda i Gerarda da nisu vrhunski, nego da nisu u klasi Zidana, Del Piera ili Figa

  • robi360 24.10.2013.

    radi Alexa sam i volio gledati MU sa guštom,a sad kad ga nema baš i ne. Prodao je Beckhama kad je trebao, sa CR ostvario rekordni transfer .Vrhunski manager, ali mislim da mu ti komentari za Lamparda i Gerarda nisu baš trebali....

  • gerro91 23.10.2013.

    cim sam vidio kaj je reko za lamparda i gerrarda nisam ni cito dalje. nek je on najbolji trener ikad al nekad treba priznat protivnicima ,a ne srat po njima i govorit kak su lamps i gerro losi igraci(.oboje imaju prek 100 nastupa za englesku. svaki je posebno zabio preko 100 golova za svoj klub(a vezni igraci su se kaj je po meni vrijedno divljenja) i jos pitaj boga kolko asistencija...neki dan sam gledo liverpool u zadnjim minutama je gerrard potrco ko kak modric nikad nebu proso je dvojicu i lobo golmana...a ima 33 god...pa ti sri po njemu...idiot skotski

Komentiraj...
Vidi sve komentare