To je to što me zanima!

Odgođen je play-off za Euro: Uefa ga je odgodila za lipanj

Prvi čovjek europske nogometne federacije naglasio je kako će odgoda EURO-a značiti velike troškove za UEFA-u, ali i dodavši kako će sve učiniti da to ne utječe na financiranje lokalnih projekata...
Vidi originalni članak

Uefa je nakon trosatnog sastančenja preko videokonferencije odlučila prebaciti Europsko prvenstvo na 2021. godinu. Krajem ožujka na rasporedu je bio play-off za Euro, ali logično da je i to odgođeno.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sva UEFA-ina natjecanja i utakmice, uključujući prijateljske, za klubove i reprezentacije, za muškarce i žene stavljena su na čekanje do daljnjeg. Susreti play-offa za plasman na europsko prvenstvo, koji su predviđeni za kraj ožujka, igrat će se početkom lipnja, pod uvjetom da to situacija dopušta.

No trebat će prvo 'naštimati' i kalendare nacionalnih prvenstava koji su pod znakom STOP do početka travnja. No ako se nastavi širenje korona virusa, moguća je odgoda i do početka svibnja. 

To znači da će reprezentacije Srbije, BiH, Kosova... svoju kartu za Euro tražiti u lipnju.

Dakle, novi termin trebao bi biti od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. u istih 12 gradova (Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg) te po identičnom formatu.

- Na čelu smo sporta koji ogroman broj ljudi živi i diše i koje je ovaj nevidljivi i brzopotezni protivnik spustio na dno. U trenucima kao što je ovaj, nogometna zajednica treba pokazati odgovornost, jedinstvo, solidarnost i altruizam - rekao je predsjednik Uefe Aleksandr Čeferin pa dodao:

- Zdravlje navijača, osoblja i igrača mora biti naš prioritet broj jedan i u tom je duhu UEFA predložila niz opcija kako bi natjecanja mogla ovu sezonu sigurno završiti i ponosan sam na odaziv mojih kolega iz europskog nogometa. Bio je to pravi duh suradnje, pri čemu su svi shvatili da moraju nešto žrtvovati kako bi postigli najbolji rezultat.

Prvi čovjek europske nogometne federacije naglasio je kako će odgoda EURO-a značiti velike troškove za UEFA-u, ali i dodavši kako će sve učiniti da to ne utječe na financiranje lokalnih projekata, ženskog nogometa i razvoja igre u 55 zemalja.

Reprezentacije u play-offu:

Skupina A: polufinale: Island - Rumunjska, Bugarska - Mađarska.

Skupina B: polufinale: BiH - Sjeverna Irska, Slovačka - Republika Irska.

Skupina C: polufinale: Škotska - Izrael, Norveška - Srbija.

Skupina D: polufinale: Gruzija - Bjelorusija, Makedonija - Kosovo.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • komentator__Luka 17.03.2020.

    sad ćemo imati više vremena da se pripremimo na protivnike

Komentiraj...
Vidi sve komentare