Obavijesti

Sport

Komentari 2

Odgođen je play-off za Euro: Uefa ga je odgodila za lipanj

Odgođen je play-off za Euro: Uefa ga je odgodila za lipanj
1

Prvi čovjek europske nogometne federacije naglasio je kako će odgoda EURO-a značiti velike troškove za UEFA-u, ali i dodavši kako će sve učiniti da to ne utječe na financiranje lokalnih projekata...

VIDEO

Uefa je nakon trosatnog sastančenja preko videokonferencije odlučila prebaciti Europsko prvenstvo na 2021. godinu. Krajem ožujka na rasporedu je bio play-off za Euro, ali logično da je i to odgođeno.

Pokretanje videa...

Zlatko Dalić objavio popis za turnir u Kataru 08:23

Sva UEFA-ina natjecanja i utakmice, uključujući prijateljske, za klubove i reprezentacije, za muškarce i žene stavljena su na čekanje do daljnjeg. Susreti play-offa za plasman na europsko prvenstvo, koji su predviđeni za kraj ožujka, igrat će se početkom lipnja, pod uvjetom da to situacija dopušta.

No trebat će prvo 'naštimati' i kalendare nacionalnih prvenstava koji su pod znakom STOP do početka travnja. No ako se nastavi širenje korona virusa, moguća je odgoda i do početka svibnja. 

International Friendly - Nigeria vs Serbia

To znači da će reprezentacije Srbije, BiH, Kosova... svoju kartu za Euro tražiti u lipnju.

Dakle, novi termin trebao bi biti od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. u istih 12 gradova (Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg) te po identičnom formatu.

- Na čelu smo sporta koji ogroman broj ljudi živi i diše i koje je ovaj nevidljivi i brzopotezni protivnik spustio na dno. U trenucima kao što je ovaj, nogometna zajednica treba pokazati odgovornost, jedinstvo, solidarnost i altruizam - rekao je predsjednik Uefe Aleksandr Čeferin pa dodao:

- Zdravlje navijača, osoblja i igrača mora biti naš prioritet broj jedan i u tom je duhu UEFA predložila niz opcija kako bi natjecanja mogla ovu sezonu sigurno završiti i ponosan sam na odaziv mojih kolega iz europskog nogometa. Bio je to pravi duh suradnje, pri čemu su svi shvatili da moraju nešto žrtvovati kako bi postigli najbolji rezultat.

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

Prvi čovjek europske nogometne federacije naglasio je kako će odgoda EURO-a značiti velike troškove za UEFA-u, ali i dodavši kako će sve učiniti da to ne utječe na financiranje lokalnih projekata, ženskog nogometa i razvoja igre u 55 zemalja.

Reprezentacije u play-offu:

Skupina A: polufinale: Island - Rumunjska, Bugarska - Mađarska.

Skupina B: polufinale: BiH - Sjeverna Irska, Slovačka - Republika Irska.

Skupina C: polufinale: Škotska - Izrael, Norveška - Srbija.

Skupina D: polufinale: Gruzija - Bjelorusija, Makedonija - Kosovo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja