To je to što me zanima!

Odjednom gužva u napadu: Rodić i Eliakwu u Hajduku

Hajduk mjesecima traži brzonoga pojačanja u napadu, a onda im se u istom danu priključe dva brzanca, Nigerijac Eliakwu i Ivan Rodić iz Šibenika
Vidi originalni članak

Hajdukovim pripremama u Austriji u četvrtak kasno navečer priključio se Nigerijac Isah Abdulahi Eliakwu, koji je u prošloj sezoni igrao u dresu talijanskog drugoligaša Triestine. Eliakwu je talijanski dio karijere započeo u milanskom Interu s Obafemi Martinsom, no nije bio njegove sreće pa je promijenio nekoliko klubova poput Ascolia, Spezije, Parme... Nigerijac je relativno mlad, rođen je 25. listopada 1985. godine, a glavna odlika mu je brzina. Po dolasku u Austriju rekao je kako mu je posebno drago što je došao u klub koji ima fantastične navijače.
- Još dok sam bio u Interu, rekli su mi da imaju jedan novi klub za mene gdje je atmosfera kao na San Siru. Već u Interu su mi otkrili da je to Hajduk iz Splita. Tada sam se putem interneta upoznao s Hajdukom i njegovim fanatičnim navijačima – ispričao je novinarima Eliakwu i dodao kako bi želio ostati među "bijelima" i ubuduće nositi broj 33.
U Steyru je Nigerijac pronašao i starog poznanika Antu Šerića, s kojim je proveo nekoliko zajedničkih tjedana u Parmi, te odradio prvi trening. U planu je da u revijalnoj utakmici koju će danas Hajduk odigrati s lokalnim četveroligašem Vorwertsom dobije i pokoju minutu da pokaže što zna.  



IVAN RODIĆ NAPOKON U HAJDUKU
Šest mjeseci trajalo je povuci-potegni oko prelaska Ivana Rodića sa Šubićevca na Poljud. Nekoliko puta izgledalo je kako je sve gotovo, no isto toliko puta su pregovori propadali. Na kraju predsjednik Hajduka Mate Peroš i Šibenika Goran Pauk su se u četvrtak našli na 200.000 eura odštete i 20% budućeg transfera Ivana Rodića u inozemstvo. 
- Pao mi je kamen sa srca. Napokon je sve gotovo i mogu se na miru posvetiti nogometu - rekao nam je jučer mladi napadač, koji će danas odraditi i prvi trening na Poljudu.
- Dogovoreno je da neću putovati u Austriju jer se momčad vraća već u ponedjeljak, nego ću ovdje raditi sa Zlatkom Vujovićem – otkriva nam Rodić, koji je nakon zadnje utakmice prvenstva prionuo poslu, svakodnevno je individualno radio sa Zoranom Vulićem.
- Maksimalno sam spreman, onoliko koliko mogu biti spreman nakon individualnih treninga. Sad mi još preostaje jedino da se uigram s ostatkom momčadi i izborim za mjesto.
Rodić je bio jedna od prvih želja Ante Miše, koji ga je želio i u zimskom prijelaznom roku. Želja mu se ispunila tek sada.
- Velika je stvar kada te traži trener Hajduka i ja sam Miši izuzetno zahvalan. Pokušat ću mu se odužiti dobrim igrama i dokazati kako smo mi, domaći momci uvijek ti koji ginu za Hajduk. Ponosan sam i čast mi je što sam postao igrač Hajduka i sad mi preostaje da mi se ispuni još samo jedna želja, da stoti rođendan Hajduka dočekam s trofejem u rukama - završio je sretni Rodić.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • T0rca1950 10.07.2009.

    Siguran san da ce Rodic ginit za bili dres (necu sad raspravljat o kvaliteti, ali znan da ce dat 101% od sebe kako bi svima zacepija usta). Eliakwu je dobar igrac, ne nastupaju za Inter (iz Milana ;) ) bilo kakvi igraci, kvalitetu bima sigurno, prije 3-4 godine je uvrsten u najbolje mlade igrace svita. Usporedivat nasu ligu sa grckon i turskon je ludost. Turska liga je 6-a najbolja u Europi...

  • alo_mačko 10.07.2009.

    kad vec oce u europu tribaju otvorit kesu za igraca poput vennegora hesselinka, ka sta to rade turski i grcki klubovi, a ne dovodit nekoga iz drugih liga.Ako vec nemaju lovu za takvog igraca onda rađe neka dovedu Zeca i neka igraju u špici Zec-Vukušić!

  • JAX 10.07.2009.

    a skupa jedva crijede 100 000 eura

Komentiraj...
Vidi sve komentare