To je to što me zanima!

Odlični Anas vodio Hajduk do uvjerljive pobjede kod Zagreba

Prvog dana 20. kola HNL-a nogometaši Hajduka pregazili su Zagreb u gostima 4-2. Pobjedu je s 2 gola donio Anas Sharbini, a prvi put nakon povratka je zabio Gabrić
Vidi originalni članak

Nakon neočekivanog remija s Istrom na Poljudu nogometaši Hajduka u 20. kolu morali su se vaditi na uvijek teškom gostovanju kod Zagreba u Kranjčevićevoj. Kod 'bijelih' u posljednje vrijeme stanje je turbulentno zbog neuvjerljive igre, klupske politike i rasističkih ispada navijača.

No, kao da je sve to Hajdukovce dodatno motiviralo te su uvjerljivo slavili s 4-2. Momčad Krasimira Balakova na superioran način se revanširala 'pjesnicima' za izbacivanje iz Hrvatskog kupa, a nevjerojatan je podatak da je Hajduk u Kranjčevićevoj prvi put slavio nakon listopada 2005. godine!

Hajduk je prvi došao u vodstvo u 18. minuti preko Anasa Sharbinija koji je sjajno izbacio iz ravnoteže dvojicu braniča Zagreba te poentirao u bliži kut. U 34. minuti Anas je imao priliku već u prvom dijelu riješiti utakmicu, no nakon što je predriblao golmana, loptu umjesto u prazan gol, poslao je na prečku.

Taj promašaj samo šest minuta kasnije obio im se o glavu kad Zagreb dolazi do izjednačenja. Nakon odličnog proigravanja Šovšića, Abdurahimi s desne strane odlično gađa suprotni kut za 1-1.

Slavlje je kratko trajalo. U samo dvije minute Hajduk je napravio 'blitzkrieg' i zabio dva gola. U 43. Anas je sjajno opalio s 25 metara i donio novo vodstvo, a minutu kasnije Drago Gabrić je prelomio na 3-1. Gabriću je to prvi gol nakon povratka nakon teške prometne nesreće.

U nastavku Ante Vukušić je u 63. minuti potvrdio pobjedu zabivši za 4-1, a u zadnjoj minuti utakmice Zagreb zabija počasni gol preko Šovšića koji atraktivno zabija. 

Hajduk je definitivno odigrao najbolju prvenstvenu utakmicu u ovoj sezoni, a Anas osim dva gola upisao je dvije asistencije.

- Zasluženo smo pobijedili, odigrali smo dobru utakmicu. Odigrali smo baš onako kako smo radili na pripremama. Sharbini je odigrao fenomenalnu utakmicu, ali svi igrači su odigrali vrlo dobro - rekao je trener Hajduka Krasimir Balakov kojeg čeka težak raspored protiv Splita pa gostovanje kod Dinama na Maksimiru.

U drugoj utakmici odigranoj u petak Slaven Belupo je golom Glavice u 60. minuti slavio kod Intera te zasjeo privremeno na treće mjesto.

19. kolo HNL-a

Zagreb - Hajduk 2-4 (Abdurahimi 40, Šovšić 90 / Sharbini 19, 43, Gabrić 44, Vukušić 63)

Inter Zaprešić - Slaven Belupo 0-1 (Glavica 61)

Idi na 24sata

Komentari 141

  • smodri19 05.03.2012.

    Dokad ce dica bivsih Hajdukovih igraca imat prednost igrat za Hajduk.Svaka cast Dragi ali nije moguce da dica od bivsih igraca svi igraju bolje od dice roditelja koji nisu igrali za Bile ili nemaju dovoljno dubok đep dusa me boli koliko se ta dica razocaraju kad vide ko igra a veze nema i koliko je odustalo talenata zbog nepravde

  • LM10 03.03.2012.

    "nastavlja borbu za drugo mjesto" e moj novinare mucki provokatoru -.-

  • user_105707 03.03.2012.

    anus sarabanji ale!! anus sarabanji ale!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare