To je to što me zanima!

Odlikaš, sinovi 'vatrenih'... Ovo su talenti koji će poharati HNL

Roko Šimić postao je tek drugi šesnaestogodišnjak koji je zabio za Lokomotivu, Nikola Soldo drži Interovu obranu, a Mateo Lisica prolazi s odličnim uspjehom u srednjoj školi i već igra za seniore Istre 1961
Vidi originalni članak

Htjeli mi to priznati, ili ne, 1. HNL i dalje je razvojna liga. Poligon koji stvara igrače za najveće europske klubove. Prosječna starost igrača je 24,5 godina, a Premiershipa i Serie A oko 27.

Dinamo se odvojio na vrhu, skresao igrački kadar i imat će luksuz forsirati neke mladiće poput Đire, Baturine, Kulenovića i Marina. Ipak, najveći projekt kluba trebao bi biti supertalentirani Joško Gvardiol, za kojeg se bori “pola Europe”. Već s 15 tražio ga je milanski Inter, ali Dinamo se hladno zahvalio na ponudi.

Zimske pripreme iznjedrile su zanimljivog mladog igrača i u Hajduku. Mladi Kninjanin Leon Kreković zabio je jedan gol Honvedu i dva Vardaru. Tudor je opčinjen njegovom fizičkom snagom i možda bi baš Kreković mogao biti ta “devetka” koju Hajduk ove zime neuspješno traži na tržištu.

“Jedinicu” Rijeke mogao bi preuzeti Ivor Pandur. Dario Šimić i Zvonimir Soldo beskrajno su ponosni na sinove. Roko Šimić postao je prvi šesnaestogodišnjak nakon Marka Pjace koji je zabio za lokose, a Nikola Soldo možda je već sad najbolji branič “diva iz predgrađa”.

Istra ima Lisicu, Osijek Diona Drenu Belju, Slaven Belupo ima Brkovića, a Varaždin Posavca. Svaki klub u HNL-u ima bar jednog top talenta, a bogataši samo čekaju.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 30.01.2020.

    Bilo je i boljih...znam iz iskustva kakvi talenti propadaju upravo necu reci ovakvih nego zna se kako stvari stoje u nasem nogometu...svaka cast mladicima ali bolji propadaju jer ih nema ko gurati a niti podmazivati lesinare

  • CelaviOsvetnik 30.01.2020.

    Soldo ne moze za nk savu igrat, ali igra u interu jer ga vode lopovi.

  • I8IShadowI8I 30.01.2020.

    Zapamtite ime Leo Crnković, NK Velika Gorica. 15 godina mu je tek, uskoro bi se za koju godinu moglo puno pisati o njemu. 🤞🤞🤞🤞

Komentiraj...
Vidi sve komentare