Sport

Komentari 7

Odlikaš, sinovi 'vatrenih'... Ovo su talenti koji će poharati HNL

Odlikaš, sinovi 'vatrenih'... Ovo su talenti koji će poharati HNL

Roko Šimić postao je tek drugi šesnaestogodišnjak koji je zabio za Lokomotivu, Nikola Soldo drži Interovu obranu, a Mateo Lisica prolazi s odličnim uspjehom u srednjoj školi i već igra za seniore Istre 1961

Htjeli mi to priznati, ili ne, 1. HNL i dalje je razvojna liga. Poligon koji stvara igrače za najveće europske klubove. Prosječna starost igrača je 24,5 godina, a Premiershipa i Serie A oko 27.

Dinamo se odvojio na vrhu, skresao igrački kadar i imat će luksuz forsirati neke mladiće poput Đire, Baturine, Kulenovića i Marina. Ipak, najveći projekt kluba trebao bi biti supertalentirani Joško Gvardiol, za kojeg se bori “pola Europe”. Već s 15 tražio ga je milanski Inter, ali Dinamo se hladno zahvalio na ponudi.

Zimske pripreme iznjedrile su zanimljivog mladog igrača i u Hajduku. Mladi Kninjanin Leon Kreković zabio je jedan gol Honvedu i dva Vardaru. Tudor je opčinjen njegovom fizičkom snagom i možda bi baš Kreković mogao biti ta “devetka” koju Hajduk ove zime neuspješno traži na tržištu.

“Jedinicu” Rijeke mogao bi preuzeti Ivor Pandur. Dario Šimić i Zvonimir Soldo beskrajno su ponosni na sinove. Roko Šimić postao je prvi šesnaestogodišnjak nakon Marka Pjace koji je zabio za lokose, a Nikola Soldo možda je već sad najbolji branič “diva iz predgrađa”.

Istra ima Lisicu, Osijek Diona Drenu Belju, Slaven Belupo ima Brkovića, a Varaždin Posavca. Svaki klub u HNL-u ima bar jednog top talenta, a bogataši samo čekaju.

Najčitaniji članci