To je to što me zanima!

Oduševili smo i Francuskinje: Pa Hrvatice igraju s toliko osmijeha

Hrvatska u petak od 18 sati igra protiv Francuske polufinale Eura, a naše protivnice su nas ozbiljno shvatile. Osim toga, njihova golmanica je i nahvalila naše rukometašice...
Vidi originalni članak

Hvalile su ih Njemice, hvale ih i Francuskinje, a ne tako davno su ih svi podcjenjivali. Mađarice su mislile da će ih riješiti u čas posla, Nizozemke su htjele na njima liječiti rane nakon poraza od Srbije.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Možemo sada i s pravom reći, Hrvatice su najveća senzacija ovogodišnjeg Eura. Došle su tiho, bez ikakve pompe i napravile najveće čudo u povijesti hrvatskog rukometa. Ma možemo slobodno reći i europskog rukometa. Na posljednja dva Eura bile su posljednje i nitko im nije davao nikakve šanse. 

Srušile su Mađarsku, Nizozemsku, Srbiju, Rumunjsku i Njemačku, a sada slijedi ono pravo. Bitka za medalju. 

Hrvatska je napravila ogroman posao i izgradila renome ozbiljne reprezentacije. Toliko da i aktualne europske i bivše svjetske prvakinje Francuskinje o nama pričaju biranim riječima. Očarale su nas, a očarale su i sve. Kako neće. Na svaku loptu idu nemilosrdno sa sto posto, ali tu je uvijek osmijeh. Težak prekršaj, boli sve, ali nema veze, tu je i dalje osmijeh. To su Hrvatice koje baš uživaju u svakom trenutku na ovome Euru.

- Drago mi je što je Hrvatska izborila polufinale. Pratim ih dugo, riječ je o rukometnoj naciji. Da, to je velike iznenađenje, ali lijepo ih je gledati kako igraju s osmijehom i uz puno energije - rekla je sjajna francuska golmanica Cleopatre Darleux.

Ona će nam biti i jedna od najvećih prijetnja jer na ovome natjecanju ima 33 posto obrana što ju je svrstalo u samu elitu. Bit će jako teško zabiti pored takve golmanice, ali bit će i Francuskinjama. Imamo mi našu Teu Pijević koja je prema mnogima najbolja golmanica Eura.

Francuska je jedina reprezentacija, uz Norvešku, koja nema poraz na Euru, a Nze Minko se nada da će tako ostati i nakon polufinala.

- Presretne smo. Sve utakmice na ovom Euru su bitne, ali ova je posebno bila važna jer je odlučivala o polufinalu. Sad imamo veliku priliku za medalju i da se iskupimo za loš rezultat na prošlom Svjetskom prvenstvu. Cilj je proći Hrvatsku, a onda i osvojiti zlato - rekla je Minko koja igra na poziciji srednjeg vanjskog.

No imamo i mi svoje adute. Ćamila Mičijević je bez problema zabijala i najboljim golmanicama, Ana Debelić i Katarina Ježić borile su se i s najjačim obranama, a Tea Pijević je branila zicere i protiv najboljih igračica. 

POGLEDAJTE SLAVLJE NAŠIH POLUFINALISTICA: 

Možda su naše rukometašice opet autsajderi, ali nemaju baš ništa izgubiti. Napravile su čudo i došle do polufinala, a ta motivacija i želja ih guraju dalje. Francuska je ovdje očekivano, brane naslov i poraz protiv 'jedne' Hrvatske u polufinalu ovakvog natjecanja bi za njih bio šok.

A mi? Ma za nas su cure pobjednice kako god završila utakmica protiv Francuskinja. Jer ovo što su dosad napravile... Teško se može opisati riječima.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • KLM0810 17.12.2020.

    Poraz ko kuca

  • ridjovka 17.12.2020.

    Hrt 2

  • Sport10 17.12.2020.

    vi ste već sad puno napravili...a kad bi malo izravnali računa sa FRA zbog muškog rukometa........eeee to bi bilo ono pravo....Coca Cola i osmijeh,

Komentiraj...
Vidi sve komentare