Obavijesti

Sport

Komentari 10

Oduševili smo i Francuskinje: Pa Hrvatice igraju s toliko osmijeha

Oduševili smo i Francuskinje: Pa Hrvatice igraju s toliko osmijeha

Hrvatska u petak od 18 sati igra protiv Francuske polufinale Eura, a naše protivnice su nas ozbiljno shvatile. Osim toga, njihova golmanica je i nahvalila naše rukometašice...

VIDEO

Hvalile su ih Njemice, hvale ih i Francuskinje, a ne tako davno su ih svi podcjenjivali. Mađarice su mislile da će ih riješiti u čas posla, Nizozemke su htjele na njima liječiti rane nakon poraza od Srbije.

Pokretanje videa...

Hrvatice u polufinalu Eura 01:01

Možemo sada i s pravom reći, Hrvatice su najveća senzacija ovogodišnjeg Eura. Došle su tiho, bez ikakve pompe i napravile najveće čudo u povijesti hrvatskog rukometa. Ma možemo slobodno reći i europskog rukometa. Na posljednja dva Eura bile su posljednje i nitko im nije davao nikakve šanse. 

Srušile su Mađarsku, Nizozemsku, Srbiju, Rumunjsku i Njemačku, a sada slijedi ono pravo. Bitka za medalju. 

Hrvatska je napravila ogroman posao i izgradila renome ozbiljne reprezentacije. Toliko da i aktualne europske i bivše svjetske prvakinje Francuskinje o nama pričaju biranim riječima. Očarale su nas, a očarale su i sve. Kako neće. Na svaku loptu idu nemilosrdno sa sto posto, ali tu je uvijek osmijeh. Težak prekršaj, boli sve, ali nema veze, tu je i dalje osmijeh. To su Hrvatice koje baš uživaju u svakom trenutku na ovome Euru.

- Drago mi je što je Hrvatska izborila polufinale. Pratim ih dugo, riječ je o rukometnoj naciji. Da, to je velike iznenađenje, ali lijepo ih je gledati kako igraju s osmijehom i uz puno energije - rekla je sjajna francuska golmanica Cleopatre Darleux.

Croatia vs Germany

Ona će nam biti i jedna od najvećih prijetnja jer na ovome natjecanju ima 33 posto obrana što ju je svrstalo u samu elitu. Bit će jako teško zabiti pored takve golmanice, ali bit će i Francuskinjama. Imamo mi našu Teu Pijević koja je prema mnogima najbolja golmanica Eura.

Francuska je jedina reprezentacija, uz Norvešku, koja nema poraz na Euru, a Nze Minko se nada da će tako ostati i nakon polufinala.

- Presretne smo. Sve utakmice na ovom Euru su bitne, ali ova je posebno bila važna jer je odlučivala o polufinalu. Sad imamo veliku priliku za medalju i da se iskupimo za loš rezultat na prošlom Svjetskom prvenstvu. Cilj je proći Hrvatsku, a onda i osvojiti zlato - rekla je Minko koja igra na poziciji srednjeg vanjskog.

EHF Euro Women

No imamo i mi svoje adute. Ćamila Mičijević je bez problema zabijala i najboljim golmanicama, Ana Debelić i Katarina Ježić borile su se i s najjačim obranama, a Tea Pijević je branila zicere i protiv najboljih igračica. 

POGLEDAJTE SLAVLJE NAŠIH POLUFINALISTICA: 

Možda su naše rukometašice opet autsajderi, ali nemaju baš ništa izgubiti. Napravile su čudo i došle do polufinala, a ta motivacija i želja ih guraju dalje. Francuska je ovdje očekivano, brane naslov i poraz protiv 'jedne' Hrvatske u polufinalu ovakvog natjecanja bi za njih bio šok.

A mi? Ma za nas su cure pobjednice kako god završila utakmica protiv Francuskinja. Jer ovo što su dosad napravile... Teško se može opisati riječima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...