To je to što me zanima!

Odzvonilo padavičarima: Uefa ima poseban plan za EP 2016.

Ronaldo, Busquets i ekipa, čuvajte se. Suci će uoči svake utakmice na Euru imati sastanak s analitičarima koji će ih upozoriti na igrače koji se koriste "prljavim" potezima...
Vidi originalni članak

Prije svake utakmice suci će imati sastanak s analitičarom koji će im dati detaljan izvještaj o igračima obje momčadi kojima će suditi, rekao je Pierluigi Collina.

Uefa se na Europskom prvenstvu u Francuskoj odlučila pozabaviti igračima koji se sve češće bacaju po terenima, a suci redovito nasjedaju na to.

Sucima će posao biti olakšan jer nema Arjena Robbena, koji je, osim po nogometnim vještinama, poznat i po neuvjerljivim glumačkim epizodama.

No nije on jedini koji se baca po terenu bez razloga. Ronaldo zna pasti i nakon malo jačeg udara vjetra, kao i Barcelonin Busquets, čiji je "peek a boo" trenutak na utakmici protiv Intera 2010. godine postao svojevrsni simbol "padavičarstva".

Uefa za takve priprema poseban tretman kako bi stala na kraj simuliranju.

- Cilj eksperimenta je da suci budu jedan korak ispred i da što više upoznaju igrače kojima će suditi - dodao je Collina, bivši sudac i jedan od najboljih djeljitelja pravde koji danas radi kao dio Uefine sudačke komisije.

U Francuskoj će biti 18 sudačkih timova, a na svakoj utakmici bit će glavni sudac, dva linijska i još dva pomoćna. Uoči utakmica pomagat će im analitičari koji će ih upozoriti na karakteristike igrača koji ih čekaju na terenu.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • mojblogkod 23.04.2016.

    ############################################## Besplatne sportske prognoze, listić za danas postavljen na blogu (danas samo za duplanje) http://kodstopa.blogspot.hr/ Pretplatite se (besplatno) emailom i sve listiće primajte na vlastiti email svakim danom između 13h i 15h (oko 13:10 listić je već u inboxu) ############################################## bnm

  • Dakox 23.04.2016.

    Ali ovaj C.R. tocno zasluzuje oskar za ova dva podhvata, mada i Neymar nije daleko od njega...ali uvjerljivo je prvi sa ova dva ronjenja...

  • ayews 23.04.2016.

    Trebalo bi uvest dva suca tj. na svakoj polovici po jedan kao i linijski,možda malo čudno zvuči ali bi dalo rezultata vjerovatno!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare