To je to što me zanima!

Ogi Vukojević: Šokantni me porazi više ne pogađaju

Šteta, imali smo tako dobru situaciju, sad smo puno toga prokockali. No još imamo šansu, kaže Ognjen Vukojević nakon poraza protiv Porta
Vidi originalni članak

Nije bilo lagano probuditi se nakon takve večeri. Ali Ognjen Vukojević ipak je brzo vratio pozitivno raspoloženje.
- Nije lako, ali taj sam film već stoput vidio - rekao je Ogi, čiji je kijevski Dinamo u sudačkoj nadoknadi izgubio od Porta (2-1) na svom stadionu. Vodili su Kijevljani 1-0, a na 1-1, u 88. minuti, Ogi je lijevom nogom pogodio stativu. I - stigla je kazna.
- Šteta, mogao sam postati veliki junak, mogli smo biti na pragu prolaska u drugi krug. No ne zamjeram si ništa, sve sam napravio kako treba, ali nije ušla. Podsjetilo ga je to na Dinamo lani.
- Da, baš kao protiv Basela, tada sam pogodio stativu na 0-0, ovog puta na 1-1. Samo sad smo i primili gol i izgubili. Kažem, meni takvi porazi više ne padaju tragično, jednostavno nogomet me naučio na šokove. I u Dinamu i u reprezentaciji. Nakon svega mogu samo reći: To je sport, to je nogomet. Nekad ti uzme, nekad ti vrati. Kijevljani su porazom zakomplicirali svoju situaciju do krajnosti. Umjesto da se mirno pripremaju za proljeće u Ligi prvaka, sad se grčevito moraju boriti i za Kup Uefe.
- Razočaranje je bilo veliko, ali ipak nismo dugo očajavali. Svjesni smo da nas nitko nije nadigrao dosad, ni Arsenal, ni Porto, ni Fenerbahče. Izgubili smo nesretno, ali još imamo šansu za prolazak. Idemo Arsenalu na Emirates, a onda nam dolazi Fener. Jedino što želim više od boda protiv Arsenala jest da s druge strane bude Eduardo. On bi 25. studenog trebao biti barem na klupi. Bez obzira na šok, u Kijevu mu je odlično.
- Napravili smo puno dobrih stvari i poraz to neće pokvariti.

NEKI SU SE IZGUBILI
Prije četiri godine Ogi je iz Slavena otišao u Lierse i tamo proveo šest mjeseci. Vratio se u Dinamo. A sad je standardan u Kijevu, sve standardniji u reprezentaciji.
- I kad je bilo teško, vjerovao sam u sebe, radio sam puno, nitko mi ništa nije darovao. Kad se sjetimo koliko je odličnih igrača iz moje generacije nestalo... - završio je Vukojević.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare