To je to što me zanima!

Đoković je pobijedio Federera, Ferrer izbacio Nadala u Parizu

Novak Đoković za dva sata i dvije minute pobijedio je Rogera Federera sa 4-6, 6-3, 6-2 te će u finalu igrati protiv Davida Ferrera, koji je dobio Rafaela Nadala 6-3, 7-5
Vidi originalni članak

Novak Đoković za dva sata i dvije minute pobijedio je Rogera Federera sa 4-6, 6-3, 6-2 i izborio finale ATP turnira iz Masters serije u Parizu.

Bio je to njihov 30. dvoboj i 14. pobjeda srpskog tenisača.

U prvom setu Federeru je bio dovoljan jedan break za konačnih 6-4. Švicarac je odlično krenuo i u drugi set te napravio odmah break za 1-0. Ipak, Đoković je već u sljedećem gemu vratio break i izjednačio na 1-1. Novi break Đoković je napravio u šestom gemu, što mu je bilo dovoljno za drugi set 6-3. U trećem setu Đoković je napravio break u trećem i sedmom gemu te sa 6-2 izborio finale Pariza.

Tamo će igrati protiv Španjolca Davida Ferrera koji je nakon sat i 39 minuta bio bolji od sunarodnjaka Rafaela Nadala sa 6-3, 7-5.

Ferreru je bio dovoljan jedan break u prvom setu za 6-3, dok je drugom napravio break u trećem gemu, ali mu je Nadal oduzeo servis za meč. Ipak, Ferrer je u 11. gemu ponovno oduzeo servis Nadalu, a novu šansu na servisu za meč nije propustio.

Ibrahimović i Đoković na terenu

Mečeve u Parizu gledao je Zlatan Ibrahimović koji je u jednom trenutku odigrao nekoliko poena protiv Novaka Đokovića.

Novak i Roger u istoj grupi na Mastersu

U londonskoj O2 Areni izvučeni su parovi za završni Masters. U grupi A igrat će Rafael Nadal, David Ferrer, Stanislas Wawrinka i Tomas Berdych. U grupi B su Novak Đoković, Roger Federer, Juan Martin del Potro i Richard Gasquet.

Dodig i Melo izgubili od braće Bryan u polufinalu parova

Hrvatsko-brazilski par Ivan Dodig i Marcelo Melo nije se uspio plasirati u finale Pariza u igri parova nakon što su ih u polufinalu svladali Bob i Mike Bryan 4-6, 5-7 nakon sat i 13 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • 03.11.2013.

    Srpska legenda !!!

  • zahira45 03.11.2013.

    Znala sam, rekla sam Djole je najbolji. Ferera isto sredjuje bez problema!

  • IvanVukmirovic 03.11.2013.

    lijepo je procitat komentare na hrvatskim portalima o podrsci n.djokovicu..svaka cast hrvati,jer vidim da ima i vas koji gledate sve sa sportske strane,bez politike i nacionalizma.veliki respect i srecno u barazu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare