To je to što me zanima!

Đoković, Nadal i Haas dalje, Wawrinki triler protiv Gasqueta

Novak Đoković je za razliku od Nadala i Haasa, svojem protivniku Kohlschreiberu 'poklonio' set, a jedini, koji se namučio bio je Wawrinka u četverosatnom maratonu
Vidi originalni članak

Nakon četiri odigrana meča u muškoj konkurenciji poznati su svi parovi četvrtfinala Roland Garrosa, koji u ponedjeljak nije donio prevelika iznenađenja.

Prvi i treći nositelj Novak Đoković, odnosno Rafael Nadal rutinski su prošli među posljednjih osam izgubivši samo jedan set. Srpski tenisač dopustio je Philippu Kohlschreiberu taj prvi set, kojeg je izgubio 6-4, a onda je rutinski Đoković preokrenuo dobivši ostala tri 6-3, 6-4, 6-4.

'Kralj zemlje' Nadal nije dao šansu Japancu Keiu Nishikoriju, kojeg je 'pomeo' za nešto više od dva sata sa 6-4, 6-1, 6-3. 

U četvrtfinalu Đoković će igrati protiv veterana Tommyja Haasa (35), koji je lakoćom dobio 19. nositelja Mihaila Južnog 6-1, 6-1, 6-3 za samo sat i pol igre. 

Nadal će pak igrati protiv Švicarca Stanislasa Wawrinke, koji je u maratonskom trileru pobijedio Francuza Richarda Gasqueta nakon pet setova i četiri sata i 16 minuta igre.

Wawrinka je napravio pravi podvig vrativši se nakon što je izgubio prva dva seta 7-6(5) i 6-4, ali je sa 6-4 i 7-5 izborio neizvjesni peti set, u kojem je slavio s 8-6.

U ženskoj konkurenciji u tri od četiri odigrana meča nije bilo iznenađenja, a četvrtfinale su izborili Azarenka slavljem nad Schiavone 6-3, 6-0, Šarapova svladavši Stephens 6-4, 6-3 te Kiriljenko koja je dobila Mattek-Sands 7-5, 6-4.

Na startu juniorskog Roland Garrosa, prva nositeljica i najbolja juniorka svijeta Ana Konjuh svladala je Britanku Katie Boutler 6-2, 6-4, a junior Borna Čorić ušao je u 3. kolo nakon što je svladao Nijemca Maximiliana Marterera 2-0 u setovima.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • JoelDrake 05.06.2013.

    i izgubi fedex i to 3:0 ccc ako ništa bar zaradio 60 eur igrajući na tsongu :)

  • Fedal_1 04.06.2013.

    Sretan ti rodjendan legendo :)! Zelim ti da razbijes djokovica u polufinalu a poslije lagano do titule i da osvojis jos puno gran slam titula i naravno puno zdravlja! Vamos! :D

  • Zvecko_1 03.06.2013.

    Nole - Federer u finalu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare