To je to što me zanima!

Đoković slavio uz pomoć suca: Sokole, trebamo te i na zemlji

Na zemljanim podlogama suci imaju zadnju riječ, ne 'Oko sokolovo'. No sve je više pogrešaka koji utječu na ishod meča. Nakon Nadala u Madridu, sad se slično provukao Đoković u Rimu
Vidi originalni članak

Novak Đoković prošao je među osam najboljih u Rimu.

Srbin je pobijedio Španjolca Roberta Bautistu Aguta 6-4, 6-4.

Meč je obilježila pogreška glavnog suca koji je pokazao krivi trag i Đokoviću omogućio da riješi meč. Otkako su prije 11 godina uveli 'Hawkeye' (Oko sokolovo) i promijenili tenis, sve je više argumenata da tehnologiju provjere preko video snimke počinju koristiti i na zemljanim terenima. 

U drugom setu Bautista Agut je servirao kod 4-4 i imao je lopticu za 5-4. Đokovićev udarac završio je blizu osnovne crte, Bautista je sucu pokazao trag koji je bio izvan terena, a glavni sudac njemu drugi trag koji je bio unutra.

Španjolac se nakon rasprave čak ispričao Đokoviću, ali nakon TV snimke i 'Oka sokolovog' sudac se trebao ispričati njemu.

Loptica je bila vani i poen je trebao dobiti Bautista.

Srbin je dobio taj gem i odservirao za pobjedu.

Nedavno je slična situacija bila i u Monte Carlu u meču Davida Goffina i Rafaela Nadala pa se sve češće priča o uvođenju provjere i na zemljanim terenima.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ČILI 19.05.2017.

    dominik tim deklasirao nadala, nevjerovatna superiornost, to je bio tenis koji svi žele gledati, a ne tamo neko pimplanje..ja tebi ti meni, ovom klincu će vrlo brzo gledati u leđa i velika četvorka...

  • tagor1 19.05.2017.

    Ova slika što ste stavili nije taj momenat, to je bilo kod servis linije!

  • tagor1 19.05.2017.

    Ma daj molim te,pa meč je praktično bio riješen.Jedan poen tj,jedna pogrešna odluka nije kriva za poraz Bautiste,on je već bio na izlaznim vratima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare