To je to što me zanima!

Okršaj titana, tko je bolji: Tyson na Lennoxa Lewisa

Nijanse su prevagnule na Tysonovu stranu, zbog Lewisova malo lošijega krošea. Mavrović i Pjetraj složili su se da se Lennox češće 'koristio glavom'
Vidi originalni članak

Ako mi netko ponudi 70 milijuna eura, naravno da ću se vratiti u ring, izjavio je prije dvije godine Lennox Lewis i zaintrigirao mnoge ljubitelje boksa diljem planeta.
Slavni britanski boksač bio je apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji, a pred njim su pokleknuli najveći boksači u povijesti sporta, uključujući Mikea Tysona i Evandera Holyfielda. Pobijedili su ga samo Hasim Rahman i Oliver McCall, i to zato što ih je, kako kaže, podcijenio.
- Jako inteligentan boksač. Imao je finu tehniku i iznimnu snagu. Nokautira te s pola ringa - rekao je Željko Mavrović o britanskom boksaču, protiv kojeg je boksao u rujnu 1998. godine za naslov svjetskog prvaka.

PRESUDA 74
GARD 9, APERKAT 10, DIREKT 10, KROŠE 7, RAD NOGU 9, BRZINA 9, OBRANA 10, GLAVA 10
Nijanse su prevagnule na Tysonovu stranu, vjerojatno zbog Lewisova malo lošijega krošea. Oba stručnjaka složila su se da se Lennox daleko češće 'koristio glavom' u mečevima...

Mike Tyson, poznat i kao Malik Abdul Aziz, bio je jedan od najpopularnijih, ali i najkontroverznijih sportaša svih vremena. Poznat po izuzetno jakom udarcu, ali i po optužbama za silovanje i mnogobrojnim incidentima. I to u ringu, primjerice kad je Evenderu Holyfieldu odgrizao komadić uha, ali i izvan njega - zbog silovanja je 'odgulio' trogodišnju zatvorsku kaznu. Iako je boksom zaradio više od 300 milijuna dolara, uspio je bankrotirati.
- Idealan boksač u najboljim danima. Rekao bih da je Mike Tyson bio najbolji boksač, a Mohammad Ali najveći svih vremena - kaže Leonardo Pjetraj, boksački trener.
Čelični Mike iz ringa se povukao prije pet godina.

PRESUDA 75
GARD 9, APERKAT 10, DIREKT 9, KROŠE 10, RAD NOGU 9, BRZINA 10, OBRANA 10, GLAVA 8
Gotovo u svim kategorijama bio je superioran i zbog toga je i odnio titulu možda i najboljeg svih vremena. Uostalom, dok je bio na vrhuncu, složila su se obojica, bio je apsolutni kralj ringa...

TYSON JE BRUTALNIJI
Jako talentiran, mekan. Lakoćom je boksao. Dugačak, uhvati te na pola ringa. Takav je bio Lenox. S druge strane, Tyson je bio brutalniji. Žao mi je što nisu boksali dok su bili na vrhuncu, rekao je Željko Mavrović.

MIKE BI GA SLOMIO
Sjećam se njihova sudara 2002. godine, ali tad je Tyson bio na zalazu. Da smo ih vidjeli u njihovim najboljim izdanjima, siguran sam da bi ga Tyson slomio, rekao je Leonardo Pjetraj, boksački trener.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • adrijana_volim_te 25.07.2010.

    Ma dajte molim Vas kakav je to bokser koji ide da nokautira protivnika?Tyson je sirovina!

  • adrijana_volim_te 25.07.2010.

    Leonardo Pjetraj pojma nema o boksu jer Tyson bi popusio batine od Lennoxa Luisa a ponajvise zato sto je Lennox Luis tehnicar a zna se ona stara poslovica \"Snaga klade valja ali um caruje\" Nebi imao Sanse Tyson!

  • TWade 25.07.2010.

    nisam znao da se Lewis zvao Lennoxa :S

Komentiraj...
Vidi sve komentare