To je to što me zanima!

Olimpijska baklja stigla u Soči: Prošla je sjeverni pol, svemir...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Baklja je prošla sve regije najveće države na svijetu, bila je na vrhu najviše planine, na dnu najdubljeg jezera te je bila i na Sjevernom polu te čak i u svemiru...
Vidi originalni članak

Nakon dugog puta olimpijska baklja konačno je stigla u ruski Soči. Plamen je na putovanje krenuo 7. listopada prošle godine sa Crvenog trga u Moskvi, a tijekom četiri mjeseca prevalio je 65.000 kilometara.

Baklja je prošla sve regije najveće države na svijetu, bila je na vrhu najviše planine, na dnu najdubljeg jezera te je bila i na Sjevernom polu te čak i u svemiru u kojem su ju preuzeli ruski kozmonauti.

Olimpijski plamen vratio u Soči je stigao u srijedu predvečer gdje je organiziran svečani doček ispred Centra nacionalnih kultura nakon što je stigao iz Kubanja. Plamen Zimskih olimpijskih igara zapalit će u petak na svečanom otvaranju, a još je nepoznato tko će dobiti tu čast na Fišt olimpijskom stadionu, koji prima 40.000 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • strmi007 06.02.2014.

    Pretjerivanje

  • NEmigrantima 06.02.2014.

    ZOI su totalna sportska glupost, a ve više mi se čini da će i OI to postati, svi najzanimljiviji sportovi idu na amatersku razinu i to mi se ne sviđa ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare