To je to što me zanima!

Olimpijski je bazen iznenada pozelenio, nitko ne zna zašto

Bazen je pozelenio u utorak tijekom ženskih sinkroniziranih skokova s daske s visine od deset metara. Fotografije bazena su brzo podijeljene na Facebooku i Twitteru
Vidi originalni članak

Jedan od dvaju bazena u Riju gdje se održavaju Olimpijske igre je pozelenio. Razlog je zasad nejasan. Bazen je pozelenio u utorak tijekom ženskih sinkroniziranih skokova s daske s visine od deset metara. Fotografije bazena su brzo podijeljene na Facebooku i Twitteru i pojavili su se brojni komentari.

Jedan od njih glasi: "Zar se ovdje Shrek noćas okupao?" Glasnogovornik svjetske plivačke organizacije Fine Pedro Adega ne zna što se točno dogodilo no kaže da su možda neki natjecatelji tražili da se boja promijeni kako bi se umanjio učinak odbljeska sunca. Pojavila se i sumnja da bazen nije bio očišćen kako treba te da su zbog manjka klora nabujale alge. 

- Nikada nisam zaronila u bilo što slično - rekla je britanska skakačica Tonia Couch. Organizatori istražuju aferu, a objavili su da su vodu testirali i da nije opasna za zdravlje, piše Daily Mail.  

Zelenilo se i u Utrini

Podsjetimo, voda u bazenu u zagrebačkom kvatru Utrine u siječnju je pozelenjela. Nakon što su se zabrinuti kupači javili medijima, voditelji bazena su kazali kako je razlog promjene boje vode bio u novom sustavu kloriranja. 

 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • senzitivna artičoka 10.08.2016.

    neka dopingirana skočila a prije se porezala pa malo krvi ušlo u vodu

  • Filomena 10.08.2016.

    bravo za nas.. sada i drugi znaju zašto je voda u bazelu zelena

  • Ništanovo 10.08.2016.

    Samo trebaju pozvati naše stručnjake. Mi imamo objašnjenje za sve zagađene vode, ako smrdi, ima čudnu boju, voda nije opasna za zdravlje čak je možeš i piti, a Bandić bi se i okupal u takvom bazenu i popil svu vodu i sve bi uvjeril da je s vodom sve OK

Komentiraj...
Vidi sve komentare