To je to što me zanima!

Olmo ispred Mbappea, Brekalo u TOP 20 najboljih U21 igrača

Golden Boy je nagrada za najboljeg igrača do 21 godine koju dodjeljuje talijanski Tuttosport. Pobijedio je Ajaxov stoper Matthijs de Ligt. Dinamovac Dani Olmo završio je 11., a Brekalo je na 17. mjestu
Vidi originalni članak

Talijanski Tuttosport proglasio je novog zlatnog dečka europskog nogometa, a ta je laskava titula pripala nizozemskom i Ajaxovom supertalentu Matthijsu de Ligtu.

Talentirani stoper postao je tako 16. pobjednik nagrade Golden Boy pridruživši se Messiju, Balotelliju, Agueru i ostali zvijezdama koje su prethodno imale čast osvojiti tu nagradu te je i prvi branič kojemu je to pošlo za nogom. Nizozemac je pobjedu odnio ispred Liverpoolovog braniča Alexandera-Arnolda, osvojivši 75 bodova više od njega, ukupno 224.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U prvih 10 nije se uspio probiti Dinamov Španjolac Dani Olmo. Ofenzivni vezni završio je na 11. mjestu s 22 boda, ali ima se čime i on ponositi. Završio je u ovom izboru ispred Kyliana Mbappéa! No ipak, nevjerojatno je da je sjajni Francuz završio na tek 13. mjestu, a prije nešto više od dva tjedna osvojio je nagradu Copa, koju dodjeljuje France Football najboljem mladom igraču.

I jedan Hrvat imao je tu čast završiti među 20 najboljih mladih igrača, a riječ je o igraču Wolfsburga Josipu Brekalu koji je u konačnom poretku bio 17., sa sedam osvojenih bodova.

Podsjetimo, u završni krug ušlo je 20 nogometaša, a glasovanje se provodi među sportskim novinarima. Svi nominirani moraju biti mlađi od 21 godine i igrati u prvoj ligi, a u obzir se uzimaju njihova postignuća u kalendarskoj godini.

Mladi De Ligt je već sa 19 godina postao kapetan Ajaxa, a za njim vlada velika pomama na nogometnom tržištu. Sretni dobitnik će prestižnu nagradu primiti na gala večeri koja će se održati u Torinu. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • mestar 17.12.2018.

    Toliko o vjerodostojnosti i realni ocijenama kvazi strucnjaka. Tko normalan vijeruje u njihove trofeje i nagrade koji oni korumpirani dodijeljuju? Sami sebe blemiraju ti koji glasuju i ti koji su im to omogucili. Toliko o strucnjacima koji okrecu milijarde preko nas glupih koji placamo sve da nas smatraju da smo svi glupi i nemamo pojma sto vidmo

  • ligsajama 17.12.2018.

    Mbappe 13.najbolji igrac do 21 god?? Ne razumijem

Komentiraj...
Vidi sve komentare