To je to što me zanima!

Njima Juventus ne može ništa: "Modri" klinci slavili u Torinu!

Dinamovi juniori i drugi put su pobijedili Juventus u Ligi prvaka. Antonio Đurić zabio je za 1-0 u zadnjem kolu. "Modri" su ostali posljednji, a Juventus nije uspio do prvog mjesta
Vidi originalni članak

Do četvrtog kola Ivan Božić zabio je svih pet Dinamovih golova u Ligi prvaka. Zadnje dvije utakmice nije igrao zbog crvenog kartona, a protiv Juventusa u zadnjem kolu njegovu devetku uzeo je Antonio Đurić i srušio je Talijane na oproštaju "modrih" klinaca od Europe.

Dinamo je pobijedio Juventus u Torinu 1-0, a plavim juniorima to je druga pobjeda u Ligi prvaka, nakon one u drugom kolu, također protiv talijanskog velikana. Mario Cvitanović imao je dosta problema sa sastavom uoči zadnjeg kola, ali Dinamovi klinci koji su dobili priliku odigrali su borbeno i beskompromisno, kao da im o ovome ovisi hoće li proći dalje. 

Nije bilo šanse da Dinamo ulovi nastavak natjecanja u Europi, ali "modri" su pokazali da nisu zalutali u ovo natjecanje. Šteta za ona dva domaća poraza od Seville i Lyona...

Sevilla je na kraju osvojila skupinu s 10 bodova i ide u osminu finala, Juventus je drugi s devet i čeka ga razigravanje. Lyon ima isti broj bodova, ali on se oprašta od natjecanja, a Dinamo je na zadnjem mjestu sa sedam bodova.

Od "modrih" sedam golova u juniorskoj Ligi prvaka Ivan Božić zabio je pet, po jedan su dodali Špikić i danas Đurić. Tko zna što bi bilo da Ivan Božić nije onako naivno zaradio crveni karton protiv Seville u četvrtom kolu zbog čega je morao propustiti zadnje dvije utakmice. S njim i bez njega Dinamo nije ista momčad.

Ovo je bio oproštaj Europe, a dinamovci su ga odradili sa stilom.

"Sretan sam i žalostan, zaslužili smo prolaz"

Mario Cvitanović ponosan je na igrače koji su se od Europe oprostili pobjedom.

- Igrači su zaslužili ovu pobjedu. Prije svega, ključ ove utakmice bio je u jednoj discipliniranoj i organiziranoj formaciji bez gubljenja glave u bilo kojem trenutku. I prije utakmice smo znali kako se treba postaviti, kako pretvaranje utakmice u nekakvu jurnjavu nas može koštati kontre i gola. To je Juventus par puta pokazalo, međutim velikom većinom utakmice mi smo kontrolirali tu situaciju, sa središnjim blokom smo otupili sve pokušaje i akcije protivnika. Prije svega želim čestitati igračima na disciplini koju su održali čitavu utakmicu i zato smo pobijedili - rekao je Cvitanović.

- Ovo je velika pobjeda, čestitke igračima i njihovim trenerima jer ovo su većina igrači koji do sada nisu participirali u Ligi mladih. Čestitke treneru juniora i treneru kadeta koji nam je dao Josipa Šutala (debitirao u juniorskoj konkurenciji). Sretan sam zbog igrača, ali istodobno i malo žalostan jer ova utakmica nije odlučivala o našem prolasku. Mene ovakve pobjede ne zadovoljavaju, da igramo samo za prestiž, već žalim za našim gubitkom bodova u prethodnim utakmicama protiv Seville i Lyona. To ostaje mala gorčina što nismo prošli dalje, a mislim da smo cjelokupno gledajući zaslužili prolaz dalje - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Mika75 07.12.2016.

    Bravo dečki!, sve vas treba po hitnom postupku prebaciti u seniorsku momčad, a seniore u 2.ligu s obzirom kako igraju..

  • It's kišing 07.12.2016.

    Nemo'š vjerovat da su sa 7 bodova zadnji na tablici... Nekad se zna desit da sa 9 bodova prodjes skupinu...

  • Modrulj Dragomir 07.12.2016.

    juventus, u biti mladost je izgubila od dinama (alternatora).. treba se snači da se radi o nogaču

Komentiraj...
Vidi sve komentare