To je to što me zanima!

Olympiacos ide po prolaz i sve osim toga za njih je katastrofa

Već u prijateljskim utakmicama dalo se naslutiti kako Olympiacos ima potrebnu agresivnost, ali i obrambene probleme. Vjerojatno ćemo u klubu vidjeti ukupno osam novih igrača u odnosu na prethodnu sezonu
Vidi originalni članak

Prije nego počnemo o aktualnom ljetu, moramo spomenuti sve što se događalo prethodnog. Točnije, moramo spomenuti ono što se nije dogodilo.

Olympiacos se nije uspio kvalificirati u Ligu prvaka i u srpnju su već ispali u kvalifikacijama. Osvojili su sedam naslova prvaka u nizu, ali rano ispadanje iz Lige prvaka sve je poremetilo. Imali su čak četiri promjene trenera i navijači su bili ogorčeni.

Prošle godine trener Marco Silva napustio ih je dan nakon početka priprema za sezonu. Ostavio je klub u teškoj situaciji, a klupske odluke dalje bile su sve gore i gore. 'Crveno-bijeli' napravili su samo dva transfera (De La Bella i Figueiras) i to je bilo loše posloženo uoči Izraelaca.

Ove godine, situacija je skroz drugačija. Otpočetka je Olympiacos u pokretu. Doveli su novog sportskog menadžera koji je zaposlio trenera Besnika Hasija.

On je doveden da klub uvede u Ligu prvaka, a ono što je klub uradio od 30. lipnja do sredine srpnja je vrlo dobro. Napravili su pet transfera: Carcela, Emenike, Vuković, Ofoe i Tachtsidis su već u klubu i vrlo je moguće da će klub dovesti Gilleta iz Nantesa, veznjaka.

Albanski trener je složio svoj popis igrača prema slabostima u momčadi. Tražio je agresivnog veznjaka (Bocani je trebao doći, ali nije prošao liječnički), tražio je krilo (stigao mu je Carcela kojeg također dobro poznaje) i zatražio dva igrača po svom izboru, a to su Ofoe i Gillet.

Jedan je stigao, a s drugim se pregovara. Potreban mu je još jedan stoper, ali zasad su navijači Olympiacosa jako zadovoljni.

Jedini cilj kluba je plasman u Ligu prvaka i sve osim toga je neuspjeh. Očekivalo se da će proći Partizana, očekuje se isto i protiv Rijeke jer je Olympiacos favorit.

Već u prijateljskim utakmicama dalo se naslutiti kako Olympiacos ima potrebnu agresivnost, ali i obrambene probleme. Vjerojatno ćemo u klubu vidjeti ukupno osam novih igrača u odnosu na prethodnu sezonu. Nema sumnje kako će stadion u Pireju biti pun!

Protiv Partizana, Olympiacos je imao dva različita lica. Dobar nastup u Beogradu i pobjeda 3-1 pokazali su učinkovitost u napadu.

U Pireju, Olympiacos nije bio dobar, imao je obrambenih manjkavosti i problema s kreacijom. Međutim, sigurno će napredovati po tom pitanju. Imaju puno iskustva u kvalifikacijama što igra važnu ulogu.

U sljedećih 15 dana, novi igrači će se dodatno pripremiti.

Ključni igrači:

Mehdi Carcela-Gonzalez (krilo) - bio je izvrstan u Beogradu, ali još uvijek nije fizički spreman. Čim dođe na 100% fizičke spreme, postaje vođa kluba. Izvrstan je, može stvoriti nekoliko šansi po utakmici za svoje napadače.

Vadis Odjidja-Ofoe (srednji vezni) - odigrao sjajno u Beogradu, slabije u Pireju. Radio je puno grešaka iz kojih je Partizan stvorio opasnosti.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • ćeprolje 06.08.2017.

    Rijeka je svoje uspjehe proslavila sinoć - za dalje nema kvalitete ni snage

  • POTPEC 05.08.2017.

    I najbolji padaju pa tako mogu i oni. Idemo Riječani po nove pobjede.

  • ab ovo 05.08.2017.

    a što rijeka ne ide po pobjedu ?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare