Obavijesti

Sport

Komentari 32

Olympiacos ide po prolaz i sve osim toga za njih je katastrofa

Već u prijateljskim utakmicama dalo se naslutiti kako Olympiacos ima potrebnu agresivnost, ali i obrambene probleme. Vjerojatno ćemo u klubu vidjeti ukupno osam novih igrača u odnosu na prethodnu sezonu

VIDEO

Prije nego počnemo o aktualnom ljetu, moramo spomenuti sve što se događalo prethodnog. Točnije, moramo spomenuti ono što se nije dogodilo.

Olympiacos se nije uspio kvalificirati u Ligu prvaka i u srpnju su već ispali u kvalifikacijama. Osvojili su sedam naslova prvaka u nizu, ali rano ispadanje iz Lige prvaka sve je poremetilo. Imali su čak četiri promjene trenera i navijači su bili ogorčeni.

Prošle godine trener Marco Silva napustio ih je dan nakon početka priprema za sezonu. Ostavio je klub u teškoj situaciji, a klupske odluke dalje bile su sve gore i gore. 'Crveno-bijeli' napravili su samo dva transfera (De La Bella i Figueiras) i to je bilo loše posloženo uoči Izraelaca.

Ove godine, situacija je skroz drugačija. Otpočetka je Olympiacos u pokretu. Doveli su novog sportskog menadžera koji je zaposlio trenera Besnika Hasija.

On je doveden da klub uvede u Ligu prvaka, a ono što je klub uradio od 30. lipnja do sredine srpnja je vrlo dobro. Napravili su pet transfera: Carcela, Emenike, Vuković, Ofoe i Tachtsidis su već u klubu i vrlo je moguće da će klub dovesti Gilleta iz Nantesa, veznjaka.

Albanski trener je složio svoj popis igrača prema slabostima u momčadi. Tražio je agresivnog veznjaka (Bocani je trebao doći, ali nije prošao liječnički), tražio je krilo (stigao mu je Carcela kojeg također dobro poznaje) i zatražio dva igrača po svom izboru, a to su Ofoe i Gillet.

Jedan je stigao, a s drugim se pregovara. Potreban mu je još jedan stoper, ali zasad su navijači Olympiacosa jako zadovoljni.

Jedini cilj kluba je plasman u Ligu prvaka i sve osim toga je neuspjeh. Očekivalo se da će proći Partizana, očekuje se isto i protiv Rijeke jer je Olympiacos favorit.

Već u prijateljskim utakmicama dalo se naslutiti kako Olympiacos ima potrebnu agresivnost, ali i obrambene probleme. Vjerojatno ćemo u klubu vidjeti ukupno osam novih igrača u odnosu na prethodnu sezonu. Nema sumnje kako će stadion u Pireju biti pun!

Protiv Partizana, Olympiacos je imao dva različita lica. Dobar nastup u Beogradu i pobjeda 3-1 pokazali su učinkovitost u napadu.

U Pireju, Olympiacos nije bio dobar, imao je obrambenih manjkavosti i problema s kreacijom. Međutim, sigurno će napredovati po tom pitanju. Imaju puno iskustva u kvalifikacijama što igra važnu ulogu.

U sljedećih 15 dana, novi igrači će se dodatno pripremiti.

Ključni igrači:

Mehdi Carcela-Gonzalez (krilo) - bio je izvrstan u Beogradu, ali još uvijek nije fizički spreman. Čim dođe na 100% fizičke spreme, postaje vođa kluba. Izvrstan je, može stvoriti nekoliko šansi po utakmici za svoje napadače.

Vadis Odjidja-Ofoe (srednji vezni) - odigrao sjajno u Beogradu, slabije u Pireju. Radio je puno grešaka iz kojih je Partizan stvorio opasnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju