To je to što me zanima!

On je hrvatski heroj: Bacao je ozlijeđen, doma ide sa srebrom

Miroslav Petković osvojio je petu medalju za Hrvatsku na Svjetskom atletskom prvenstvu za sportašice i sportaše s invaliditetom. Bacio je disk 45.99 metara srušivši svoj i hrvatski rekord
Vidi originalni članak

Imao sam ozljedu leđa, još je bilo i jako hladno, padala je kiša, ali uspio sam dvaput popraviti osobni i hrvatski rekord. Ovo srebro mi je dodatna ispiracija da nastavim dalje marljivo se pripremati za slijedeću sezon, rekao je Miroslav Petković koji je Hrvatskoj donio petu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu za sportašice i sportaše s invaliditetom u Londonu.

Na sjajnom rezultatu, dosad najvećem u karijeri, čestitao mu je i njegov klub.

- Sad ću malo odmoriti, potom s još većim žarom nastaviti pripreme u mom Medulinu - rekao je Miroslav Petković nakon sjajnog nastupa u kategoriji tjelesnog oštećenja F57 u kojoj je zlato osvojio aktualni svjetski rekorder Brazilac Thiago Santos s 46,58 metara, a broncu Kinez Guoshan Wu koji je bacio disk na 45,62 metra.

U subotu su još od hrvatskih atletičara nastupili Miljenko Vučić u konkurenciji slabovidnih u kugli zauzevši četvrto mjesto s 15,09 metara, dok je Mladen Tomić u kugli za atletičare s nadkoljeničnom amputacijom bio šesti s 12,36 metara.

U nedjelju, poslijednjeg dana natjecanja nastupio, je Ivan Katanušić u bacanju kugle za sportaše s podkoljeničnom amputacijom te hicem 15,20 zauzeo četvrto mjesto.

Svjetskim prvakom s novim svjetskim rekordom od 19.08 metara postao je Akeem Stewart, reprezentativac Trinidada i Tobaga. Srebro je osvojio Slovak Aadrian Matušik (15,99 m), a broncu Egipćanin Ibrahim Abdelwareth (15,65 m).

Idi na 24sata

Komentari 1

  • DENIS.NADJ 23.07.2017.

    Svaka čast majstore.... kapa do poda. Ovo ćeš pamtiti cijeli život.

Komentiraj...
Vidi sve komentare