To je to što me zanima!

Oni slave golotinju: Streakeri su postali sastavni dio sporta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Streakeri, ekshibicionistima koji kao od majke rođeni uletavaju na teren, sportska borilišta koriste kao pozornicu. Složili smo vam opširnu video galeriju najdojmljivijih
Vidi originalni članak

Donedavno riječ 'streaker' u hrvatskom je jeziku trebala prijevod i objašnjenje na što se misli, no u posljednje vrijeme ekshibicioniste koji uletavaju u teren najlakše je opisati upravo tom riječju. Streakeri su, dakle, 'majstori' koji uletavaju na najveće sportske događaje, a kroz godine su stekli status stalnih 'smetnji' na gotovo svim većim utakmicama.

No nisu se orijentirali samo na sportske događaje već uletavaju i na brojna društvena okupljanja poput dodjele Oscara. Imamo i razne varijacije na temu pa jedni uletavaju kao od majke rođeni, drugi imaju od očiju javnosti štucnom zaštićen strateški dio, dok treći ulete obućeni, ali primjerice zabiju gol ili ukližu igraču. No svima im je jedno zajedničko - uvijek su zamijećeni i ostanu u sjećanju. 

Iako nije klasični streaker, svakako je najpoznatiji od onih koji ostanu zamijećeni na velikim sportskim zbivanjima Katalonac Jimmy Jump. Uletavao je Rogeru Federeru, na finale Lige prvaka, na SP-u i EP-u... Uostalom, teško je i nabrojati gdje sve nismo vidjeli njegovu prepoznatljivu crvenu kapicu.

Mi smo vam složili jednu opširnu galeriju videa tek toliko da vas podsjetimo na sastavni dio gotovo svakog sportskog događaja u posljednje vrijeme. Uživajte!

Idi na 24sata

Komentari 3

  • interUsrcu 15.02.2012.

    meni su oni kraljevi pa vi govorite sta ocete

  • the-bossko 15.02.2012.

    nažalost to bi kod nas nekad bilo najbitnije što se dogodilo na utakmici ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare