To je to što me zanima!

Opasno slavlje: U zatvor i samo zbog proslave gola?!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Karnevalski ples oko korner-zastavice, višestruki salto, 'ušmrkavanje’ aut-linije, striptiz... Neki igrači golove bi mogli slaviti i ispod cirkuskog šatora
Vidi originalni članak

Podižemo optužnicu protiv gospodina Juana Romana Riquelmea jer je poticao navijačke nerede, obavijestio je javnost glasnogovornik argentinskoga državnog tužiteljstva. Popularni veznjak Boca Juniorsa zabio je gol u derbiju protiv Racinga, pretrčao pedesetak metara i prstom uperio prema nekome na tribini. Nekoliko trenutaka kasnije u tom dijelu gledališta izbila je žestoka tučnjava. Neredi su se potom proširili na cijeli stadion, a kasnije i ulice Buenos Airesa. Riquelmeu su čak prijetili zatvorom,  ali u Južnoj Americi nogometaši uživaju status nacionalnih heroja pa je sve brzo palo u zaborav.
Pomalo nezgrapno slavio je i Goran Vlaović u Ljubljani 1993. godine. Hrvatski napadač zabio je za vodstvo Dinama protiv Steaue. Gol je proslavio skokom na glavu pa je do kraja poluvremena igrao s potresom mozga i baš ničeg se nije sjećao.
Sličan motiv natjerao je trenera Arsenala Arsena Wengera da Emmanuelu Adebayoru zabrani klizanje na koljenima nakon zabijenoga gola.
- Tako je i Patrick Vieira slavio pa se 1997. teško ozlijedio i nije igrao pet tjedana - rekao je Wenger.
Karnevalski ples oko korner-zastavice, deseterostruki salto, “ušmrkavanje” aut-linije, striptiz... Kreativnost modernih nogometaša ne poznaje granice. Prije je običaj bio da strijelac otrči u zagrljaj suigračima. Moderni napadači uglavnom bježe od ostatka momčadi. Valjda da im ne bi kvarili koreografiju. Ponekad se doista čini da neki igrači češće uvježbavaju proslavu nego zabijanje golova.

BEGU SUSPENDIRALI ZBOG VJERE
Allahu, Ekber!, uzviknuo je Bego Alihodžić nakon što je zabio gol u prvom nastupu za NK Podrinje u nekom selu kraj Bijeljine. Bego je tako uvijek proslavljao svoje golove, samo što do tada nije zabijao u trećoj ligi Republike Srpske. Sudac mu je odmah pokazao crveni karton, a čelnici lige suspendirali su ga na dvije godine zbog razbuktavanja vjerske i nacionalne mržnje...

PROSLAVE U SLIKAMA

SLIKA 1. - Bebeto je na SP-u 1994. 'nunanjem’ cijelom svijetu objavio da je postao tata
SLIKA 2. - Petrić nakon svakoga gola prema nebu 'odapne strelicu’
SLIKA 3. - Vlaović je gol protiv Steaue proslavio skokom na glavu. Kasnije se ničeg nije sjećao
SLIKA 4. - 'Narkoman!’, vikali su mu navijači Evertona, a Fowler je zabio i 'ušmrkao’ aut-liniju
SLIKA 5. - I suigrači u reprezentaciji su znali da Gazza voli 'lokati’
SLIKA 6. - Ekvadorac Kaviedes golove proslavlja s maskom na glavi
SLIKA 7. - Australac Tim Cahill ovaj gol je posvetio bratu u zatvoru

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Hrc_dinamo 12.03.2009.

    Hahaha ušmrkavanje :)) smješna stvar odličan članak :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare