To je to što me zanima!

Opet gledamo Porto i Benficu! Portugal: Nogomet je poseban

Portugal je prelijepa, posebna zemlja. A u toj posebnoj zemlji (koje je dala 'Posebnog', Josea Mourinha) cijeli sport ostaje mirovati osim nogometa koji je dobio... Posebni status Porto, Benfica i Sporting opet na TV-u! Nogomet je poseban
Vidi originalni članak

Krajem svibnja opet ćemo gledati Porto, Benficu i Sporting! Ići će prijenosi Portugalske lige i Kupa uživo jer vlasti najzapadnije europske zemlje nogometu daju - posebni status.

POGLEDAJTE VIDEO: ESTADIO DA LUZ

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Portugalsko nogometno prvenstvo najvjerjatnije će se nastaviti posljednjeg vikenda u svibnju, bez gledatelja i pod uvjetom da to odobri zdravstveni protokol, objavila je portugalska Vlada. 

Mogućnost nastavka nogometne lige, prekinute od sredine ožujka zbog pandemije korona virusa, kao i održavanje finala Portugalskog kupa, "jedini su izuzetak među sportskim natjecanjima koja su zabranjeni do daljnjega".

To je rekao portugalski premijer Antonio Costa dodavši kako će nastavak biti uvjetovan trenutnom situacijom. Deset kola prije kraja prvenstva Porto je na vrhu s bodom više od prvaka Benfice.

Najtiražniji od tri portugalska dnevna sportska lista, A Bola, tvrdi kako je državna vlast odlučna da nogometu pruži posebni status jer ništa se zemlji Eusebija, Figa i Cristiana Ronalda po populatnosti ne može ni izbliza usporediti sa nogometom.

U Portugalu igraju hrvatski nogometaši Mato Miloš i Andrej Šimunec (Desportivo Aves), Toni Borevković i Nikola Jambor (Rio Ave) te Josip Vuković (Maritimo) i Tomislav Štrkalj (Tondela).

Nakon 24 odigrana kola najbolji strijelci su Carlos Vinicius (15) i Pizzi (14) iz Benfice koja i brani naslov. Isti posao, obranu naslova, ovog je ljeta trebala imati reprezentacija Portugala, ali Euro je odgođen za sljedeću godinu.

Najatraktivniji i najskuplji igrač lige, Bruno Fernandes, u siječnju je iz Sporting prešao u Manchester United za 55 milijuna eura. Navrijedniji 'eskponat' sada je Portov lijevi branič, Brazilac Alex Telles procijenjen na 32 milijuna eura.

Portugalska reprezentacija je jedno mjesto ispod Hrvatske u Fifinom poretku. Portugalci na sedmom mjestu imaju tri boda manje od Vatrenih i tri boda više od osmoplasirane Španjolske.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare