Obavijesti

Sport

Komentari 0

Opet gledamo Porto i Benficu! Portugal: Nogomet je poseban

Opet gledamo Porto i Benficu! Portugal: Nogomet je poseban
3

Portugal je prelijepa, posebna zemlja. A u toj posebnoj zemlji (koje je dala 'Posebnog', Josea Mourinha) cijeli sport ostaje mirovati osim nogometa koji je dobio... Posebni status Porto, Benfica i Sporting opet na TV-u! Nogomet je poseban

VIDEO

Krajem svibnja opet ćemo gledati Porto, Benficu i Sporting! Ići će prijenosi Portugalske lige i Kupa uživo jer vlasti najzapadnije europske zemlje nogometu daju - posebni status.

POGLEDAJTE VIDEO: ESTADIO DA LUZ

Pokretanje videa...

Estadio da Luz 00:18

Portugalsko nogometno prvenstvo najvjerjatnije će se nastaviti posljednjeg vikenda u svibnju, bez gledatelja i pod uvjetom da to odobri zdravstveni protokol, objavila je portugalska Vlada. 

Mogućnost nastavka nogometne lige, prekinute od sredine ožujka zbog pandemije korona virusa, kao i održavanje finala Portugalskog kupa, "jedini su izuzetak među sportskim natjecanjima koja su zabranjeni do daljnjega".

To je rekao portugalski premijer Antonio Costa dodavši kako će nastavak biti uvjetovan trenutnom situacijom. Deset kola prije kraja prvenstva Porto je na vrhu s bodom više od prvaka Benfice.

Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Porto v AS Roma

Najtiražniji od tri portugalska dnevna sportska lista, A Bola, tvrdi kako je državna vlast odlučna da nogometu pruži posebni status jer ništa se zemlji Eusebija, Figa i Cristiana Ronalda po populatnosti ne može ni izbliza usporediti sa nogometom.

U Portugalu igraju hrvatski nogometaši Mato Miloš i Andrej Šimunec (Desportivo Aves), Toni Borevković i Nikola Jambor (Rio Ave) te Josip Vuković (Maritimo) i Tomislav Štrkalj (Tondela).

Nakon 24 odigrana kola najbolji strijelci su Carlos Vinicius (15) i Pizzi (14) iz Benfice koja i brani naslov. Isti posao, obranu naslova, ovog je ljeta trebala imati reprezentacija Portugala, ali Euro je odgođen za sljedeću godinu.

Najatraktivniji i najskuplji igrač lige, Bruno Fernandes, u siječnju je iz Sporting prešao u Manchester United za 55 milijuna eura. Navrijedniji 'eskponat' sada je Portov lijevi branič, Brazilac Alex Telles procijenjen na 32 milijuna eura.

Portugalska reprezentacija je jedno mjesto ispod Hrvatske u Fifinom poretku. Portugalci na sedmom mjestu imaju tri boda manje od Vatrenih i tri boda više od osmoplasirane Španjolske.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

01:22
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu