To je to što me zanima!

Opet na tribini: Nakon Ajaxa za Mourinha završava suspenzija

Jose je kažnjen nakon prve polufinalne utakmice protiv Barce u prošlosezonskoj LP. Zbog crvenog kartona Pepea, Mourinho je "udario" po sucima, ali i po samoj UEFA-i
Vidi originalni članak

Trener Real Madrida Jose Mourinho u večerašnjoj (utorak) će utakmici protiv Ajaxa u 2. kolu skupine D Lige prvaka odraditi kaznu koju mu je odrezala Europska nogometna federacije (UEFA)...

Kontroverzni je Portugalac, podsjetimo, kažnjen nakon prve polufinalne utakmice protiv Barcelone u prošlosezonskoj Ligi prvaka. Zbog crvenog kartona sunarodnjaka Pepea, Mourinho je "udario" po sucima, ali i po samoj UEFA-i. Krovna nogometna organizacija u Europi najprije ga je suspendirala na pet utakmica, ali je kazna naknadno smanjena na tri utakmice. Mourinho tako nije bio na klupi u uzvratu protiv Barcelone prošle sezone, te protiv Dinama u Maksimiru u uvodnom dvoboju Lige prvaka u novoj sezoni.

Posljednju utakmicu kazne trofejni će trener odraditi protiv Ajaxa na Santiago Bernabeuu, a zasad još uvijek nije poznato gdje će biti tijekom ogleda. Dvoboj protiv Barcelone je pratio iz hotela, a iako su najave govorile da će isto napraviti i u Zagrebu, na koncu se ipak pojavio na stadionu.

Zanimljivo, uključujući i današnju, Real je od dolaska Mourinha igrao 14 utakmica u Ligi prvaka, a Portugalac je u četiri navrata bio prisiljen prepustiti vođenje momčadi pomoćniku Aitoru Karanki. UEFA ga je, naime, kaznila prošle sezone s jednom utakmicom  suspenzije jer je naredio Xabiju Alonsu i Sergiju Ramosu da upravo protiv Ajaxa namjerno iznude crvene kartone kako bi pauzirali u nevažnoj utakmici protiv Auxerrea.

Na kraju je protiv Francuza pauzirao i Mourinho, a suspendiran je bio i u dvije utakmice španjolskog prvenstva, protiv Sportinga i Athletica. Znakovito, s Karankom kao šefom Real nikad nije izgubio. Izborio je četiri pobjede (Sporting, Athletic, Auxerre, Dinamo) i jedan remi (Barcelona).

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Lagrange 27.09.2011.

    mourinho kraljina

Komentiraj...
Vidi sve komentare