To je to što me zanima!

Opet osam pozitivnih! Rijeka na Napoli mora bez pola momčadi

Zaraženi Rijekini igrači bili su deset dana u izolaciji i epidemiološki više nisu zarazni, ali Uefino testiranje rezultiralo je s osam pozitivnih nalaza s kojima se ne može ući u Italiju pa u četvrtak igrati kod Napolija
Vidi originalni članak

'Nakon novog kruga testiranja s današnjim danom osam igrača Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka pozitivno je na virus korone (Covid-19). Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR), ne možemo objaviti identitet osoba pozitivnih na korona virus. Navedeni igrači odradili su već period samoizolacije, ali s obzirom na pozitivan nalaz nisu u mogućnosti nastupiti'.

Sa tim su se priopćenjem u utorak oglasili s Rujevice i zapravo obavijestili javnost kako će u četvrtak u 4. kolu Europske lige kod Napolija igrati bez pola momčadi!

POGLEDAJTE VIDEO: Gattuso će dočekati desetkovanu Rijeku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rijeka je dosad imala ukupno 17 igrača pozitivnih na Covid-19 i devetoricu članova stručnog stožera. Sukladno činjenici da se nakon oporavka od korona virusa na neko vrijeme razvija imunitet, navijači i svi u klubu nadali su se vijestima o 'nula pozitivnih', ali košmar i nelogičnosti na relaciji 'testiranja Uefe-testiranja domaćih epidemioloških službi' na svojoj su koži osjetili poznatiji i bogatiji klubovi od Rijeke (primjerice: Ajax) no kao nevesela činjenica ostaje da će Rijeka protiv bogatih Talijana koji na jedno pojačanje potroše sedam riječkih godišnjih budžeta igrati - desetkovana.

Svi koji su jučer testirani, a danas poslijepodne dobili nalaze trenirali su zajedno prije dva dana jer je sedmorici prethodno zaraženih u nedjelju istekla obvezna desetodnevna izolacija pa su se, poštujući sve epidemiološke mjere, vratili u normalni ritam treninga i života.

Danas je Uefa Rijeci rekla, 'Imate osmoricu pozitivnih'. Što, naravno, znači da oni sa takvim nalazom iz krovne europske nogometne organizacije - ne smiju ući u Italiju i ne smiju igrati protiv Napolija. Ništa od tzv. 'imuniteta krda'. Barem što se Uefe tiče.

Asimptomatičnost i činjenica da sa epidemiološkog aspekta isti ti igrači više nisu zarazni u ovoj je konkretnoj okolnosti nebitna. Simon Rožman opet mora slagati momčad pod diktatom nalaza, a ne prema svojoj nogometnoj ideji. Na San Paolu bi tako s klupe na travnjak mogli utrčavati i neki juniori.

ČEKA IH LUDI RITAM Riječki imunitet krda: Već je 26 ljudi bilo pozitivno na koronu

U trenutku pisanja ovog teksta sve je na Rujevici uprto prema mogućem novom testiranju tijekom poslijepodneva jer nije nemoguće da bi novi nalazi pokazali drukčije rezultate u odnosu na uzorke uzete i analizirane jučer.

No kako sada stvari stoje, igrači koji su već su odradili obveznu samoizolaciju neće smjeti krenuti na put jer - ne smiju ući u Italiju. Spisak onih koji će otputovati da bi na San Paolu igrali protiv Napolija zapravo će biti poznat sutra u 8.30 kada će se riječka ekspedicija okupiti na Rujevici da bi se odvezla do Krka pa odletjela u Napulj!

Protivnici? Gattuso ne može računati na ozlijeđenog Osimhena, Covid-pozitivne Hysaja i Rrahmanija, a vjerojatno će mu se od lakše ozljede oporaviti golman Ospina.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • roundtrain 24.11.2020.

    Ionako je Rijeci svejedno. Bili im svi igrači pozitivni ili negativni, ionako će izbubiti. Kanta su za napucavanje.

  • mile1111 24.11.2020.

    Ionako su kanta za napucavanje, pa je sasvim svejedno u kojem sastavu igraju.

  • dottie 24.11.2020.

    Znaci hendikep 0:4

Komentiraj...
Vidi sve komentare