To je to što me zanima!

Opet su zajedno: Dwyane Wade je izabrao LeBrona i Cleveland

Wade i LeBron četiri su sezone igrali u Miamiju, a osvojili su dva naslova. U Cavsima idu po treći zajednički. Wade je pristao na plaću od 2,3 milijuna dolara...
Vidi originalni članak

Dwyane Wade veteran je u ozbiljnim godinama, no i s 35 na leđima bio je meta klubova koji jurišaju na naslov.

Željeli su ga San Antonio Spursi, Russell Westbrook i Paul George zvali su ga Oklahomu, Miami ga je želio vratiti, a poruke mu je slao i bivši suigrač LeBron James da dođe u Cleveland.

Wade gotovo da nije mogao donijeti krivu odluku, a u konačnici je izabrao LeBrona. Bivšeg suigrača iz Miami Heata s kojim je osvojio dva naslova. Ne čudi takva odluka, dečki su puno prošli, a zajedno su na parketu proveli 2754 minute.

Wade je s Cavsima potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 2,3 milijuna dolara, no Dwyaneu je od love ipak važniji još jedan juriš na naslov.

I s 35 na leđima Wade može puno pomoći Cavsima protiv Golden State Warriorsa. Uostalom, prošle je sezone za Chicago u prosjeku ubacivao 18,3 koša uz 4,5 skokova i 3,8 asistencija. U karijeri je ukupno osvojio tri naslova i 12 puta biran je na All-Star.

Wade je važna akvizicija za Cleveland jer Isaiah Thomas neće biti na parketu do siječnja. Da je Dwyane prihvatio ponudu Cavsa među prvima je objavio naš Ante Toni Žižić, objavivši na svom Facebook profilu fotografiju LeBrona i Wadea.

Wade je kao i LeBron izabran na draftu 2003., James je bio prvi 'pick' Clevelanda, a Dwyane peti Miamija.

Kako protiv Warriorsa? Wade sigurno neće moći čuvati Stephena Curryja ili Klaya Thompsona, no zbog Dwyanea će spomenute dvije zvijezde Warriorsa morati više raditi u obrani.

Clevelandu je u finalu 2015. nedostajala širina, a zbog istog razloga su 'pali' u ovo ljeto. No klupa Cavsa sad bolje izgleda s Wadeom, Crowderom, Roseom, Jeffom Greenom, ali i našim Antom Žižićem, koji će u svojoj prvoj NBA sezoni učiti od najvećih majstora.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Joker123 27.09.2017.

    po naslov!!!!!!

  • Dame Dolla 27.09.2017.

    Ajmooooooo gori istok amigo

  • wwww 27.09.2017.

    Pisao sam o ovome da će se izrealizirati i dok je Wade bio u Heatima i sad je jasno zašto nisu uzeli Mela a s Wadeom su dobili igrača koji može puno toga jer će LeBron biti taj koji će Wadu dati dodatnu inspiraciju i mogućnost za uzimanje još jedne titule i svaka mu čast iako ima 35 god.mogao je još za dvije sezone uzeti dobru lovu ali radi frienda i titule odlučio se igrati za kikiriki..

Komentiraj...
Vidi sve komentare