To je to što me zanima!

Opet ta lopta? Alžirski golman darivao Slovence

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
POVIJESNA POBJEDA U drugoj utakmici skupine C Slovenija je dobila Alžir 1-0 nakon pogreške golmana. To je prva pobjeda Slovenije na SP-ima
Vidi originalni članak

Početni sastavi:
ALŽIR:Chaouchi - Yahia, Bougherra, Halliche, Belhadj - Kadir, Lacen, Ziani, Yebda - Djebourr, Matmour
SLOVENIJA: Handanović - Breko, Šuler, Cesar, Jokić - Kirm, Koren, Radosavljevič, Birsa - Novakovič, Dedić

Ima nešto u toj Adidasovoj lopti Jabulani. Uoči SP-a mnogi su se žalili da je nepredvidiva, prebrza... U subotu je kiksao golman Engleske Robert Greene, a u utakmici Alžira i Slovenije, alžirskom golmanu Chaouchiju lopta je prošla kroz ruke. Pucao je Koren u 81. minuti, ne baš prejak udarac, ali na opće iznenađenje, Slovenija je povela. Igrali su izabranici Matjaža Keka s igračem više od 73. minute zahvaljujući Ghezzalu. Čovjek je u 14 minuta sakupio dva žuta kartona. A do tog gola, od nogometa, Slovenije i Alžira nismo vidjeli baš ništa. Jako loša utakmica, bez pravih prilika. Na trenutke je izgledalo kao da su se dvije reprezentacije dogovorile da će igrati na 'nulu'. Ipak su Slovenci sretno pobijedili, i sada su na čelu skupine C ispred Engleske i SAD-a koji su remizirali u prvoj utakmici, te posljednjeg Alžira. To je ujedno i prva pobjeda Slovenije na svjetskim nogometnim prvenstvima (U Koreji 2002. godine izgubili su od JAR-a, Paragvaja i Španjolske).



LIVE
Slovenija je krenula odlučno u utakmicu tražeći svoju prvu pobjedu na svjetskim nogometnim prvenstvima. Alžir je imao prvu priliku, pucali su iz slobodnjaka, ali slovenski golman Handanović je na mjestu. Prvih 20 minuta utakmice Slovenci imaju laganu prevlast na travnjaku, no još nisu stvorili pravu šansu. U prvih pola sata od Slovenije, Alžira i nogometa - ništa. Alžirci su zaprijetili u 36. minuti preko kornera. Konačno je i Slovenija zaprijetila. Pucao je Birsa, ali je golman Alžira odbio u korner. Završilo je prvo poluvrijeme. Nema golova, pravih šansi, niti nogometa.
U drugi su dio obje reprezentacije krenule nešto odlučnije, no i dalje nema uzbuđenja. Čini se kao da obje reprezentacije igraju na remi. Nakon 60 minuta utakmice, još uvijek nema golova, niti pravih prilika. Možda sada bude, jer Slovenija će od 73. minute igrati s igračem više. Drugi žuti dobio je Ghezzal. Čovjek je skupio dva žuta u 14 minuta! I Slovenija vodi 1-0! Koren je zabio za vodstvo. Ali velika pogreška golmana kojem je lopta prošla kroz ruke. Slovenci su pobijedili i prvi su u skupini C ispred Engleske i SAD-a.

Žuti kartoni:
Slovenija: Radosavljevič, Komac
Alžir: Ghezal
Crveni kartoni:
Alžir: Ghezzal



Idi na 24sata

Komentari 42

  • Philly76 13.06.2010.

    ajmo Alžir!!!! osramotite Slovence pred cijelim svijetom

  • the.king 13.06.2010.

    Sad krivite loptu pa ovo bi i ja obranio.Jedva je došla do gola.Sjeo bi na nju.

  • razumni...not 13.06.2010.

    tekma je tolko ocajna da sam rade na forumu od 24 sata

Komentiraj...
Vidi sve komentare