To je to što me zanima!

Opisao 'prekid' s Bjelicom: Neki su plakali, baš je bilo tužno...

S Nenadom Bjelicom ima poseban odnos budući da ga je upravo trener Osijeka uveo 2008. u Kärntenu u seniorski nogomet., a kasnije su surađivali i u Wolfsbergeru
Vidi originalni članak

Trener Osijeka Nenad Bjelica gostovao je u nedavnom podcastu "Tribina Istok" i praktički najavio transfer koji je u srijedu i službeno potvrđen. Radi se Mihretu Topčagiću (32) koji je već imao prilike svojevremeno surađivati s hrvatskim stručnjakom u Wolfsbergeru.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Novi napadač Osijeka ima austrijsko državljanstvo, a inače je rodom iz Gračanice iz susjedne nam BiH. Radi se o robusnom, 193 centimetra visokom napadaču koji je na Gradski vrt stigao kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor na jednu i pol sezonu s mogućnošću produljenja na još jednu godinu. 

S Nenadom Bjelicom ima poseban odnos jer ga je upravo trener Osijeka uveo 2008. u Kärntenu u seniorski nogomet. Surađivali su i kasnije u Wolfsbergeru iz kojeg je Bjelica otišao u Austriju Beč, a Topčagić u kazahstanski Šahter Karagandi za koji je u dvije sezone zabio 19 golova prije nego što se vratio u austrijsku Bundesligu - ovog puta u Altach. 

STIGLO POJAČANJE Nastavak utrke s Dinamom: Bjelica doveo napadača kojeg je trenirao 2007. godine u Austriji

U Altachu je proveo tek polusezonu nakon čega se ponovno vraća u Wolfsberger iz kojeg je otišao u posljednji klub prije dolaska u Osijek - litavsku Suduvu.

Topčagić se u dokumentarcu o Nenadu Bjelici koji je prikazan na HNTV-u prisjetio Bjeličina odlaska iz kluba.

- Sjećam se prvog treninga te sezone, bili smo u svlačionici, a umjesto Bjelice je ušao predsjednik kluba s pomoćnim trenerom, Znali smo da to nije dobra vijest. Predsjednik nam je priopćio da je Bjelica prihvatio ponudu iz Beča i da napušta klub. Igrači su bili tužni, nismo znali kako dalje bez njega. Iskreno, neki od nas su počeli plakati, nije nam bilo drago da takav trener odlazi - kazao je novi Osijekov napadač pa dodao:

- Prije svega želim reći da sam vrlo ponosan što mogu zaigrati za Osijek, klub takve tradicije i velikih ambicija. Kad me Nenad nazvao i pitao postoji li mogućnost da dođem u Osijek, odmah sam rekao da sam itekako zainteresiran i vrlo mi je drago što sam sada ovdje. 

Nije dugo razmišljao treba li doći na Gradski vrt.

- Nisam dvojio, ali, naravno, nije u pitanju samo moj odnos s Nenadom. Igrao sam u Suduvi s Ivanom Kardumom, Domagojem Pušićem i Josipom Tadićem, bivšim nogometašima Osijeka koji su mi rekli samo dobre stvari o klubu čiji ću dres ubuduće nositi. Svi su mi odmah poručili da uopće ne razmišljam kada je takva ponuda u pitanju i da sigurno neću pogriješiti, da je to svakako ispravna odluka.

MOGUĆI ODLASCI? Bjelica otkrio: Tražim napadača, ima interesa i za naše igrače

Topčagić će se morati pošteno 'pohrvati' za napadačku poziciju

- Mierez je odlična špica, ima mnogo kvaliteta, a jako je mlad. Golemi je potencijal. Tu sam da mu pomognem i da podižem razinu i uvijek pozitivnu konkurenciju između nas dvojice. On je sigurno top napadač, ali i ja ću dati sve od sebe. Što se mlađih tiče, tek ih trebam upoznati, no ne sumnjam da su kvalitetni čim su u Osijeku. Inače, odradio sam jedan trening i svi su me odmah dobro prihvatili, imam osjećaj da je momčad spremna za velike stvari. Klub ima visoke ambicije, želi nešto osvojiti, kao i trener sa svojim stožerom. Nadam se da ćemo pobijediti u puno utakmica i da ćemo se boriti za titule - kazao je na predstavljanju. 

Bjelica zadovoljan

- Mihreta sam vodio u svojim trenerskim i njegovim igračkim počecima, kasnije sam ga iz Admire vratio u Wolfsberger gdje smo imali vrlo lijepe zajedničke trenutke. Zabio je puno golova, uveli smo WAC u Bundesligu, da bi kasnije svatko otišao na svoju stranu. Bila mi je želja dovesti ga u Osijek jer znam kakav je ne samo igrački nego i karakterno. Brzo će se uklopiti u našu momčad, u to uopće ne sumnjam. Isto tako, financijski je za nas dosta povoljna opcija, a riječ je o igraču u najboljim godinama. I treće, tražili smo alternativu za sjajnog Miereza koji se pokazuje u najboljem svjetlu i trebao nam je netko iskusan kada ga treba zamijeniti ili uvesti neku špicu da se razbijaju protivnički bunkeri - kazao je Bjelica pa zatim istaknuo koje karakteristike krase novopridošlo pojačanje:

- Odličan je i snalažljiv u šesnaestercu, fizički vrlo moćan. Dobro igra i nogom i glavom, kao i s igračem na leđima, zasigurno je vrlo upotrebljiv za ono što nam treba. Čim se pojavila ta potreba za još jednim napadačem, odlučio sam ga nazvati i brzo smo se dogovorili, a i on je želio doći bliže kući. On ima neke brojke koje mora ostvariti da bi mu se ugovor produžio do 2023. godine i prvenstveno se nadam da će biti zdrav. U pravim je godinama, u kojima sam osobno igrao najbolji nogomet u karijeri. Stoga vjerujem da će nam pomoći u ostvarenju naših ciljeva - tvrdi Bjelica.

NA PAMPASU Ma, nema zime: Pogledajte nove kadrove osječke ljepotice

Osijek će drugi dio sezone dočekati na drugom mjestu HNL-a s 33 osvojena boda. Prvi je Dinamo s jednakim brojem bodova iz dvije utakmice manje, a prijeti i treća Gorica s 29 bodova, ali također s dvije utakmice zaostatka.

Prva prepreka u nastavku prvenstva bit će mu gostovanje kod Lokomotive 22. siječnja nakon čega mu na Gradski vrt dolaze Istra (30. siječnja)  i Slaven Belupo (2. veljače), a onda slijede dva derbija - Hajduk (6. veljače) dolazi u Osijek, a potom Bjeličina momčad putuje u Zagreb (13. veljače) na derbi s Dinamom.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Plenković 07.01.2021.

    Takvih igraca ima u drugoj hnl

  • 07.01.2021.

    Teme o Mihretu Topčagiću se dižu, fama s Bjelicom ide dalje. Mislim sve ok ali sad baš pisat ko da je doveo Zlatana. Neka se ojačava Osijek, drago mi je zbog toga. Ali Mihret Topčagić ono top igrač, vedeta, spasitelj, majstor za titule??? Ma dajte ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare