Sport

Komentari 35

Nastavak utrke s Dinamom: Bjelica doveo napadača kojeg je trenirao 2007. godine u Austriji

Nastavak utrke s Dinamom: Bjelica doveo napadača kojeg je trenirao 2007. godine u Austriji

Mihret Topčagić (32) iskusni je centarfor koji je većinu karijere igrao u austrijskim klubovima, posljednji klub bila mu je litavska Suduva. Sada je stigao Bjelici u Osijek

Kad su bivši igrači u pitanju, Nenad Bjelica zna izabrati. U Dinamo je doveo Emira Dilavera, koji se prometnuo u stup obrane, gazdu svlačionice, igrača bez kojeg se nije mogla zamisliti obrana Dinama. Ovaj put, u Osijek je doveo još jednog igrača kojeg je već trenirao. Riječ je o napadaču Mihretu Topčagiću, kojeg je Bjelica trenirao u Karntenu prije 13 godina.

Dugo je Bjelica pričao da mu treba još jedan napadač, pravi centarfor uz Ramona Miereza. E, sad, koliko je Topčagić "pravi" vidjet ćemo jer je posljednju utakmicu, pazite sad, odigrao 24. rujna prošle godine. Obzirom na takvu apstinenciju, pitanje je u kakvoj je Topčagić formi i hoće li odmah biti pojačanje. Olakotna okolonost je što ga Bjelica jako dobro poznaje i točno zna što može dobiti od Topčagića, a  s druge strane Topčagić jako dobro poznaje Bjelice i zna njegovu metodologiju rada.

Topčagić je većinu karijere proveo u austrijskim klubovima, gdje je i počeo njegov nogometni put. Najdublji trag ostavio je u u Wolfsbergeru u kojem je zabio 30 golova u 130 nastupa. Za Suduvu je u Litvi odigrao 61 utakmicu i zabio 33 gola. U karijeri je odigrao ukupno 288 utakmica u kojima je zabio 88 golova, uz 22 asistencije.

 

Najčitaniji članci