To je to što me zanima!

Slomljena Laudina udovica je stavila kacigu na njegov lijes...

U katedrali sv. Stjepana u Beču je od 8 do 12 sati bilo izloženo tijelo trostrukog svjetskog prvaka u automobilističkim utrkama Nikija Laude, a na javnoj misi je prisustvovalo više od četiri tisuće ljudi...
Vidi originalni članak

Tisuće ljudi, među kojima i prvak Formule 1 Lewis Hamilton, okupili su se u bečkoj katedrali sv. Stjepana u srijedu na posljednjem oproštaju od automobilističkog diva Nikija Laude, koji je umro 20. svibnja u dobi od 70 godina.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U katedrali je od 8 do 12 sati bilo izloženo tijelo trostrukog svjetskog prvaka u automobilističkim utrkama gdje su se mnogi došli oprostiti po posljednji put od velikana, a nakon toga je uslijedila javna misa i privatni sprovod.

Ovo je prvi put da tijelo neke sportske zvijezde počiva u katedrali, čast koja je prije toga pripadala istaknutim osobama poput bečkoga nadbiskupa  kardinala Franza Koeniga, i bivšega prijestolonasljednika Austro-Ugarske Otta von Habsburga.

Posebno emotivno bilo je kada je stigla njegova žena Birgit Wetzinger koja je u suzama stavila njegovu kacigu na lijes uz neopisivu tugu.

Na posljednjem oproštaju od Laude, koji je osvojio svjetsko prvenstvo 1975. i 1977. s Ferrarijem i 1984. s McLarenom, prisustvovali su Lewis Hamilton, kao i druge poznate osobe iz krugova Formule 1 poput Bernieja Ecclestonea i direktora Mercedesa Tota Wolffa.

Na javnoj misi okupilo se preko 5 tisuće ljudi, a govor su održali bivši vozači Formule 1 Gerhard Berger i Alain Prost, austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen te bivši kalifornijski guverner i glumac Arnold Schwarzenegger.

Tijekom mise u crkvi sv. Stjepana zasvirali su "Amazing Grace", "Fast Car" Tracy Chapman, "Imagine" Johna Lennona i "Hero" Family Of the Year.

Niki Lauda, koji se borio sa zdravstvenim teškoćama nakon čudesnog preživljavanja iz automobila u plamenu u utrci 1976.  umro je u sveučilišnoj bolnici Zurich, devet mjeseci nakon transplantacije pluća.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 17

  • nitrogen4 29.05.2019.

    Covjek je bio ponos nacije, kao sto je nama Modric sada

  • Livadaa 29.05.2019.

    Ko je taj lik?

  • 29.05.2019.

    Tijelo izloženo u bečkoj katedrali ?! Šta je to bio Lauda svetac ? svjetski dobrotvor nešto kao Majka Tereza ? pa da je zaslužio biti izložen u crkvi poput sveca. Apsurdno i bolesno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare