To je to što me zanima!

'Oremušijada' u Varaždinu: Mladi oduševili protiv Srba

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Golom, asistencijom i crvenim kartonom, veznjak Hajduka Mirko Oremuš obilježio je ogled u kojem je Hrvatska pobijedila Srbiju 3-1 u Varaždinu
Vidi originalni članak

Da, oni imaju sedmoricu u inozemstvu, odlična su momčad, ali imamo i mi svojih kvaliteta, govorio je Dražen Ladić uoči gostovanja Srbije u Varaždinu. Njegova je momčad kiksala u prvoj utakmici kvalifikacija, izgubila u Koprivnici od Cipra i pošteno se obrukala. Ali ovo je sada već nešto sasvim drugo. Ladić je znao da njegovi klinci imaju kvalitetu, a oni su njegove najave potvrdili i na travnjaku. Letjeli su terenom 60 minuta, igrali briljantno, gotovo nestvarno dobro. Lopta je išla brzo, precizno, opasnosti pred srpskim golom su se redale... Nakon malo više od pola sata, na red je došao i gol.
Na istom onom igralištu na kojem je prije mjesec zabio sjajan gol Varteksu u dresu Hajduka, Mirko Oremuš u 32. minuti povukao je još jedan sjajan potez. Primio je loptu na 20-ak metara od gola, okrenuo se i opalio lijevom, 'slabijom' nogom. Nije smetalo, lopta je fijuknula u gornji desni golmanov kut, od prečke se odbila u malu mrežicu! Fantastičan gol jednog igrača koji svojim igrama ove sezone najavljuje velike stvari... Ako je itko sumnjao u to, potvrda je stigla u 52. minuti. Badelj je poslao jednu loptu za koju se činilo da ide u gol-aut. Svima osim - Oremušu. Pojurio je za njom, uklizao i poslao je u sredinu. A tamo je bio vješti Andrej Kramarić. Primio je loptu, zaobišao golmana i zabio za velikih 2-0.
Očekivani pad dogodio se nakon sat vremena igre, u trenucima kad je srpski izbornik radio već treću izmjenu. Ponestalo je zraka, Srbi su uveli svježe igrače i preuzeli kontrolu igre. Uspjeli su i zabiti, lijepu akciju 20-ak minuta prije kraja golom je okončao Nemanja Tomić. Čisto uklizavanje Oremuša u 75. minuti, koje je, doduše, izgledalo brutalno, njemački sudac okarakterizirao je faulom i - crvenim kartonom. I Hrvatska je ušla u nove probleme. Oremuš se nije mogao načuditi sučevoj odluci, televizijska snimka pokazala je i zašto. Opasno je startao, nije izgledalo lijepo, ali loptu je uzeo savršeno. Sudac to nije vidio.
I usred srpskog pritiska, u trenucima kad je Ladićeva momčad opasno živjela, dvojbe je riješio čovjek s klupe. Hajdukovac Krešo Ljubičić primio je loptu od Jozinovića, ušao u šesnaesterac i lijevom nogom lijepo naciljao suprotni golmanov kut. Do kraja je ostalo sedam minuta, premalo da se išta promijeni. S osmijehom na licima i raširenim rukama kraj su dočekali i naši igrači i Ladić i navijači.

SAMO SLOVAČKA ISPRED HRVATSKE
Da nije onog šokantnog poraza do Cipra, Hrvatska bi sada bila stopostotna. S dvije pobjede iz tri utakmice, protiv Norvežana i Srba, naša je mlada reprezentacija na drugom mjestu u skupini. Ispred je samo Slovačka, koja je Srbe dobila u gostima.

TABLICA
1. Slovačka 7 bodova (3 utakmice)
2. Hrvatska 6 (3)
3. Srbija 6 (4)
4. Norveška 4 (4)
5. Cipar 3 (4)

Idi na 24sata

Komentari 31

  • makyos 15.10.2009.

    Svaka čast vidi se da imamo mladih talenata koji će nas za koju godinu veseliti u seniorskom dresu i uz koje ćemo disati, Oremuš,Jajalo, Kramarić i kompanija samo nastavite dalje pred vama su divne karijere. A komentator je najjači...kako je Oremuš povaljao ove Srbe...hahaha

  • baky78 14.10.2009.

    olično!!!!!!!!!!na mlađima svijet ostaje-))

  • chelyo22 14.10.2009.

    samo se moram složit sa domagojem981,"dra" je kreten i molim vas da više ne trošite riječi na nepismenog dra-kulu

Komentiraj...
Vidi sve komentare