To je to što me zanima!

Oreščaninu su kuvertirali otkaz: Gorica dovodi stranca na klupu?

Siniša Oreščanin od danas i službeno više nije trener Gorice nakon što je klub u subotu ostao bez Europe. Favorit za klupu, uz neka strana imena, je i Kruno Rendulić
Vidi originalni članak

Siniša Oreščanin (48) danas je postao bivši. Bilo je to jasno odmah nakon zadnjeg kola. Gorica je izgubila na Rujevici 2-1 i ostala bez Europe, iako je 35 kola držala jedno od mjesta koje vodi u kvalifikacije Konferencijske lige.

Predsjednik kluba Nenad Črnko nije ljut, kao da je očekivao takav rasplet, momčad je potonula dva-tri tjedna prije kraja prvenstva zbog serije loših rezultata. Već se nekoliko dana bavi pitanjem novog trenera.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gorica je raskid suradnje s Oreščaninom objavila na društvenim mrežama.

- Siniša Oreščanin i njegov pomoćnik Goran Rosanda više nisu treneri HNK Gorice. Klub im zahvaljuje na svemu u proteklih pet mjeseci na klupi Gorice i želi sve najbolje u nastavku karijere.

Bivši trener Šibenika Krunoslav Rendulić (47) jedan je od kandidata. Za usluge tog talentiranog trenera zainteresiran je i Slaven Belupo pa će turopoljski klub morati požuriti. Osim Rendulića, Črnko razmišlja i o dvojici-trojici stranaca, ali o konkretnim imenima se još ne priča.

Oreščanin se, pak, našao u glibu. Nakon neuspjeha s Hajdukom i ispadanja u europskoj ligi od slabašne malteške Gzire, sad je u pet mjeseci uspio prosuti ogromnu bodovnu prednost (12 bodova pred Rijekom, 13 pred Hajdukom 11 kola prije kraja) i treće mjesto.

Nekoliko igrača Gorice bilo je nezadovoljno brojnim sastancima i analizama, minutažom, ali i odnosom pa će novi šef imati pune ruke posla.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 7ivo777 26.05.2021.

    trebalo ga je i prije otjerati,a i črnko treba napustiti klub jer on je isto krivac koliko i trener

  • Miro Rogic 25.05.2021.

    Dokazao je da nije sposoban da vodi prvoligasa .Mozda nekog u zupanijskoj ligi [a da uspije.

  • LuleThePaksu 24.05.2021.

    Kad se umislis da znas posao. Bar je u Malti legenda

Komentiraj...
Vidi sve komentare