To je to što me zanima!

Originalno: Malonogometaši iz Paga na dresu nose svoju čipku

Klub koji se natječe u trećem futsalskom rangu predstavio je dresove sa motivom koji je zaštitio Unesco kao nematerijalnu kulturnu baštinu. Uskoro će ih ponuditi zainteresiranim navijačima
Vidi originalni članak

Istra je svojevremeno na dresu nosila motiv koze, nogometaši Vukovara Vodotoranj, a malonogometaši Paga od ove godine imaju svoj simbol na dresu: pašku čipku. Promovirali su je u gradskim zidinama.

- U razgovoru s dobavljačem Fotexom razmišljali smo što staviti na dres i izrodila se ideja o paškoj čipki - objasnio nam je Karlo Bukša, predsjednik Nogometnog kluba Pag, u čijem sklopu se natječe i Malonogometni klub Pag.

Prvi zapisi o paškoj čipki potječu još iz 15. stoljeća. Nisu postojale šablone za njen dizajn, nego se način izrade i izgled prenosio s koljena na koljeno. Za njenu popularizaciju diljem Europe zaslužne su sestre benediktinke.

Unesco je pašku čipku 2009. uvrstio u registar nematerijalne kulturne baštine.

- Konzultirali smo se s gradom Pagom koji je odobrio dizajn i krenuli smo u izradu. Oduševljeni smo, a s obzirom na brojne upite uskoro planiramo i prodaju za sve navijače - kazao je predsjednik Bukša.

MNK Pag postoji dvije godine, a natječe se u najnižem rangu, Trećoj malonogometnoj ligi Futsal Zadar. Uz prekrasan dres, interes navijača i sponzora, nadaju se, motiv paške čipke promovirat će i u višim ligama.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Blaž Bahat 27.01.2022.

    Odličan, treba čuvati običaje, jer kak je krenulo imali bumo samo tik tok uskoro.

  • dejan74 27.01.2022.

    bravo pažani pozdrav povljani 👍👍

  • biberrr 26.01.2022.

    Lijep dres i orginalan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare