To je to što me zanima!

Osasuna dovela Budimira: Zbog Hrvata srušila klupski rekord!

Ante Budimir je na posudbi u Osasuni ove sezone zabio 12 golova pa ga je klub odlučio otkupiti za osam milijuna eura. Ante je ovu vijest dočekao u Rovinju, gdje se s 'vatrenima' nalazi na pripremama za Euro...
Vidi originalni članak

Nakon sjajne sezone u La Ligi, Osasuna je danas i službeno potpisala hrvatskog reprezentativca Antu Budimira (29)!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On je na početku sezone stigao na posudbu iz Mallorce uz mogućnost otkupa za osam milijuna eura. Klub iz Pamplone je imao 12 razloga za otkup njegova ugovora. Hrvatski napadač je točno toliko golova zabio za Osasunu, od toga 11 u La Ligi i jedan u Kupu te bio najbolji strijelac momčadi.

U klubu nisu previše razmišljali, za takve novce je gotovo nemoguće pronaći takvog centarfora pa su iskoristili priliku, zagrabili u blagajnu i srušili klupski rekord. Da, Osasuna nikada u povijesti nije toliko dala za jednog igrača koliko je za Hrvata. Dosadašnji rekord bilo je 3.5 milijuna eura za Rubena Garciju.

Ova vijest je postala službena dok se Budimir u Rovinju s 'vatrenima' priprema za Euro. Za njega je ovaj potpis sigurno i olakšanje jer je osigurao svoju budućnost pa će se potpuno rasterećen moći posvetiti reprezentaciji. S Osasunom je potpisao ugovor do 2025. godine, a Mallorci će pripasti 25 posto od sljedećeg transfera.

- Novi idol navijača sada će napokon ostvariti san i zaigrati pred publikom u Pamploni. Zbog koronavirusa to nije mogao prošle sezone - piše AS o hrvatskom napadaču.

Osasuna je prvenstvo završila na 11. mjestu, no u nekim trenucima su se ozbiljno zabrinuli za ostanak u ligi. Tu je na scenu stupio Budimir koji je sa svojim golovima klubu omogućio mirnu završnicu sezone. Zabio je i u pretposljednjem kolu prvaku Atletico Madridu i zamalo zakomplicirao borbu za naslov. Čak sedam golova zabio je glavom što mu je donijelo titulu najboljeg u La Ligi u toj kategoriji.

I tako se nastavio Budimirov nevjerojatan uspon koji je krenuo po njegovom dolasku u Mallorcu 2019. godine. Platili su ga Crotoneu 2,2 milijuna eura, a sada su četverostruko više zaradili na njemu. Sjajne igre pogurale su ga i na reprezentativnoj razini. Za Hrvatsku je do sada odigrao sedam utakmica i zabio jedan gol.

Budimir je u karijeri još igrao za Sampdoriju, St. Pauli te Lokomotivu, Inter Zaprešić, Goricu i LASK.

 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • arow 08.06.2021.

    I zasto ga Dalic ne proba,bolji je od Petkovica

  • Briselski Masonkovic 07.06.2021.

    Wooow..koja senzacija! Potpisao je za..Osasunu? Toliko zanimljivo kao da je potpisao za ...Vasco da Vrbovec, Inter Štakorovec, Paruževinu United itd! "Vijest stoljeća"! hahahahahah

  • antitovar 2 07.06.2021.

    A gdje ima status nasmrkani levaja i pijuk?

Komentiraj...
Vidi sve komentare