To je to što me zanima!

Marko Milun u polufinalu EP-a! Osigurao je minimalno broncu

Boksač iz Dicma koji boksa za zagrebački BK Leonardo u četvrtfinalu Europskog prvesntva do 22 godine u Rumunjskoj pobijedio je Poljaka Kamila Bodziocha prekidom u prvoj rundi i za finale će boksati u subotu
Vidi originalni članak

Imamo boksačku medalju na Europskom prvenstvu do 22 godine u rumunjskom Targuu! Marko Milun (21) u svom je desetom meču u karijeri toliko ekspresno nalupao Poljaka Kamila Bodziocha u četvrtfinalu da je sudac već u prvoj rundi prekinuo meč.

Hrvatski je prvak u superteškoj kategoriji polufinale izborio pobjedom na bodove protiv Ukrajinca Havriljuka te Nizozemca Koemansa, a onda je uslijedila kanonada na Poljaka i osigurana minimalno bronca. No, kako kažu u njegovu BK Leonardo, i Marko i njegov trener Pijetraj imaju puno veće ambicije. U polufinalu Milun boksa protiv Rusa Vladislava Muravina.

- Takvog borca u najtežim kategorijama još nismo imali. Takvom lakoćom nitko nije pobjeđivao, pa niti Hrgović - rekao je za Večernji Pijetraj.

A uspjeh mladog Miluna još je dojmljiviji da se boksom bavi tek nešto više godinu dana. Prošle godine u travnju Marko je osvojio hrvatsko prvenstvo nakon što se boksom počeo baviti samo dva mjeseca prije. Prije toga bio je u vaterpolu, kickboxingu... A njegov talent prepoznao je upravo današnji trener Leonardo Pijetraj.

- To što je Marko napravio na prvenstvu Hrvatske je svjetsko čudo, on je dijamant koji treba polako brusiti - rekao je Pijetraj nakon osvojenog naslova prvaka Hrvatske i nastavio brusiti taj 'dijamant'.

I to tako da ga je odveo do europske medalje. Zamislite, iza njega je tek 10 mečeva...

Po medalju ide i Toni Filipi

Na istom prvenstvu odlično boksa i 21-godišnji Saljanin Toni Filipi koji se plasirao u četvrtfinale kategorije do 91 kilogram. Njegov suparnik u četvrtfinalu, Turčin Acar Berat, s glatkih 5-0 pobijedio Belgijca Soheba Bouafiau.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • arhex 29.03.2018.

    Bravo Marko! Sretno dalje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare