To je to što me zanima!

VIDEO Osijek - Slaven 4-1: Zekić prekinuo crni niz! Lovrić i Mierez briljirali, prvijenac Omerovića

Osječki strateg slavio je protiv bivšeg kluba. Osječani su u prvom dijelu zabili dva preko Lovrića, Omerović je dao i treći u nastavku, a točku na "i" stavio je Mierez krasnim golom. Osijek je slavio nakon skoro dva mjeseca
Vidi originalni članak

Nogometaši Osijeka prvi dio sezone kraju su priveli domaćom pobjedom na Opus Areni, u ogledu 19. kola HNL-a svladali su Slaven Belupo 4-1 (2-0).

Nakon prvog dijela Osijek je imao 2-0 zahvaljujući golovima Kristijana Lovrića u 17. i 32. minuti. U 50. je Nail Omerović povećao na 3-0, dok je jedini gol za goste dao Matej Šakota u 66. minuti. Sve je zaključeno pogotkom Ramona Miereza u 88. minutu za 4-1.

Statistika utakmice Osijek - Slaven

Osječani su se vratili na četvrto mjesto ljestvice te su pobijedili nakon šest prvenstvenih utakmica u nizu bez slavlja. U tom su periodu tri puta remizirali, a tri puta gubili utakmice. Slaven Belupo je ostao osmi na ljestvici.

Mierez dvaput poslužio Lovrića

U uvodnih desetak minuta igralo se ravnopravno na Opus Areni, a Osječani su potom poveli iz prve ozbiljnije situacije pred gostujućim vratima. Sve je okrunio Lovrić pogotkom za 1-0, a prethodno se po domaćina lopta sretno odbila od igrača Slaven Belupa Božića.

Nakon toga je uslijedila po jedna šansa s obje strane, zaprijetili su Omerović iz Osijeka te Hoxha iz Slaven Belupa, prije novog domaćeg gola. U 32. minuti komplicirali su gostujući nogometaši na 20-ak metara od svojih vrata. Osječani su poklon iskoristili te je opet strijelac bio Lovrić, ovaj put za 2-0.

Prvijenac Naila Omerovića

Na startu drugog poluvremena nestala je i posljednja dvojba oko toga tko će slaviti ove nedjelje na Opus Areni. U 50. minuti je pucao Prekodravac, gostujući vratar Čović je tek odbio loptu do Omerovića koji je pogodio za 3-0 zabivši svoj prvijenac u osječkom dresu.

Slaven Belupo se potom razbudio na pravi način te je mogao čak i zakomplicirati susret. U 66. minuti Šakota je postigao pogodak za 1-3 te je pritom ukrao loptu Braliću, prevario Duartea, a domaćem vrataru gurnuo loptu kroz noge. I tko zna što bi bilo do kraja da je šest minuta kasnije Ortiz umjesto okvira vrata pogodio domaću mrežu i smanjio na 2-3.

Krasan gol Ramona Miereza

Pečat na ovaj susret u 88. minuti je dao Argentinac Mierez koji je postigao odličan pogodak s vrha šesnaesterca, a treba naglasiti kako je ranije tijekom ovog dvoboja Mierez upisao i dvije asistencije.

U subotu su 3-0 domaće pobjede ostvarili Lokomotiva protiv Istre 1961 te Rijeka na Rujevici protiv Rudeša. U prvom dvoboju kola Varaždin je u gostima s 3-1 bio bolji od Gorice. (Hina)

>> VIDEO: GOLOVI S UTAKMICE OSIJEK - SLAVEN

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Dravski smuđ 17.12.2023.

    Miereeeez igrač utakmice

  • PetrKropotkin 17.12.2023.

    Čestitke Osijeku na pobjedi. Slaven je ipak solidan protivnik i dobar test za protivnike. Ipak, mislim da je za Osijek prekasno da napadne prvo mjesto. Igrač utakmice - Mierez za malo ispred Lovrića.

  • noelsz 17.12.2023.

    Budi se Osijek, dobro za njih

Komentiraj...
Vidi sve komentare