To je to što me zanima!

Osijek i službeno ima novog trenera: Tomas se nigdje nije zadržao dulje od šest mjeseci

Osijek za pobjedu ne zna 12 utakmica, ugrozili su plasman europska pretkola. U klub stiže Stjepan Tomas, koji se baš i nije proslavio u trenerskoj karijeri. Spominjao se nedavno kao opcija za trenera Dinama
Vidi originalni članak

Borimir Perković (55) sporazumno se razišao s Osijekom. Na klupi "bijelo-plavih" izdržao je tek sedam utakmica (četiri remija i tri poraza). U ponedjeljak ga je i službeno naslijedio Stjepan Tomas (46), javio je klub iz Gradskog vrta. Potpisao je do kraja iduće sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: Svjetlosna fasada Opus Arene

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA FOTO Posijana trava na Opus Areni, novom stadionu Osijeka EMISIJA STADION Ivković o Sahitijevoj majstoriji: Slučajno je u Hajduku, a ni Modrić ne može ovako zabiti!

Daleko najkraći mandat imao je Pavo Strugačevac, koji je u kolovozu 1999. vodio samo jednu utakmicu, a u kojoj je Osijek poražen od Vukovara '91. Strugačevac nije imao prefiks v.d., nego je bio postavljen nakon odlaska Stanka Poklepovića.

Osijek za pobjedu ne zna 12 utakmica i pao je na peto mjesto ljestvice, izvan zone plasmana u neko od pretkola KL-a. Spasiti što se spasiti da pokušat će Stjepan Tomas (46).

Tomas je gotovo polovicu igračke karijere proveo u Turskoj, gdje je i započeo s trenerskim poslom. Prvo je bio pomoćnik u Bašakšehiru, a prvi samostalni angažman dobio je u Antalyasporu 2019. Nakon toga vodio je Rizespor i Göztepe, a posljednji angažman imao je prošle godine u Šerifu.

Nijedan klub nije vodio dulje od šest mjeseci. Kao takav, idealno se uklapa u vizije vodstva Osijeka, koje trenere mijenja kao na traci. Da se našalimo...

Stjepan Tomas je u Turskoj u 35 utakmica osvojio 35 bodova od mogućih 105.

  • U sezoni 19/20. u Antalyasporu je osvojio sedam bodova u osam kola i dobio otkaz. Antalya je na kraju sezone završila na devetom mjestu osvojivši 38 bodova u preostalih 26 kola!
  • U sezoni 20/21. vodio je Rizespor te u 21 utakmici osvojio 27 bodova. Rizespor je završio na 13. mjestu na kraju sezone od 21 kluba.
  • U sezoni 21/22. vodio je Göztepe u šest utakmica u kojima je klub osvojio samo jedan bod. Na kraju je Göztepe ispao iz lige. U preostala 32 kola skupili su još 27 bodova.

STOPER VARAŽDINA Luka Jelenić se vraća u Dinamo? Pratili ga Bišćanovi pomoćnici PIŠU TURCI Bjelica ne želi stati samo na Ivanušecu, želi i igrača Osijeka

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Space Burek 25.04.2023.

    Još jedan vrhunski potez. Nadam se samo da su bili pametni i da su mu dali ugovor do kraja sezone. Znači opet su uzeli trenera koji nema nikakvu karijeru i sada od njega očekuju borbu za naslov.

  • Ivica sk 24.04.2023.

    Vidi mu se po faci da je stručnjak. 😂😂 Još da si krunu jurčića dovede za savjetnika 😂😂😂

  • Domagoj6890 24.04.2023.

    osigurali se za 2. ligu

Komentiraj...
Vidi sve komentare