Obavijesti

Sport

Komentari 42

Ivković o Sahitijevoj majstoriji: Slučajno je u Hajduku, a ni Modrić ne može ovako zabiti!

Ivković o Sahitijevoj majstoriji: Slučajno je u Hajduku, a ni Modrić ne može ovako zabiti!

Gorica je s igračem manje pobijedila Rijeku 1-0, ali Oko sokolovo Mario Strahonja smatra kako igrač Gorice nije trebao dobiti drugi žuti karton

VIDEO

Još samo šest kola ostalo je do kraja HNL-a. Dinamo je opet pokazao svoje mane i remizirao kod Istre pa ponudio priliku Hajduku da spusti zaostatak na deset bodova. 

Pokretanje videa...

Navijači Hajduka nakon ulaska u finale 01:10

Splićani su dominantno na Poljudu pobijedili Varaždin 2-0. Bila je to jedna od najboljih utakmica Splićana pod Ivanom Lekom. Hajduk je izgledalo agresivno, moćno i lepršavo, ono čemu Leko teži.

Sjajnu utakmicu začinili su Benrahou i Emir Sahiti fenomenalnim golovima. Marokanac je prvo zabio iz slobodnjaka pa potom lijevom vanjskom asistirao Sahitiju koji je zabio najljepši gol sezone. Prvo je lažnjakom poslao igrača Varaždina po ćevape pa čudesnim udarcem desnom vanjskom pogodio lijeve rašlje. Fenomenalan potez u stilu Luke Modrića

Split: Utakmica 30. kola SuperSport HNL između Hajduka  i Varaždina

- Ovo je najbolji trenutak ove sezone. Kako Benrahou ulazi u sredinu, prva, druga, lijeva vanjska. Livaja je tu napravio veliki posao tako što je pustio loptu. Kolarić se poskliznuo i sada dolazi ono gdje je Sahiti napravio strahovit posao. Lažnjak i onda najteži mogući udarac, vanjskom u rašlje. Modrić ovakav gol teško može zabiti jer njegova lopta ne ide u rašlje, ide malo niže - rekao je Tomislav Ivković u HRT-ovoj emisiji Stadion i dodao:

- A Sahiti je slučajno u Hajduku! Da im nije zabio onaj krasan gol dok je igrao za Šibenik, ne bi bilo tolikog pritiska da ga vrate.

Split: Utakmica 30. kola SuperSport HNL između Hajduka  i Varaždina

Splićani su poveli već u prvoj minuti golom Darija Melnjaka, ali prethodio je prekršaj Awaziema nekoliko sekundi ranije.

- U trenutku centaršuta Awaziem je povukao igrača za leđa i sebi osigurao bolju poziciju. Nakon što je Melnjak zabio gol, sudac je ispravno poništio gol - rekao je sudački stručnjak Mario Strahonja.

Bila je to jedina sporna situacija na utakmici, a Strahonja je dosta posla imao s utakmice iz Turopolja gdje je Gorica pobijedila Rijeku 1-0 i pobjegla s dna. 

Velika Gorica: Gorica pobjedila Rijeku i maknula se s posljednjeg mjesta na ljestvici HNL-a

Gorica je povela već u drugoj minuti, ali gol Tonija Fruka poništen je zbog zaleđa. Igrač u zaleđu nije igrao loptom, ali je zasmetao obrambenom igraču. 

- Igrač se nalazi u poziciji zaleđa nakon odigrane lopte svog suigrača. Igrač broj 32 ušao je u skupinu igrača, ušao je kontaktom u obrambenog igrača koji je loptu dirao glavom. Tim skokom zasmetao je suparničkom igraču koji nije imao komfornu zonu i nije mogao loptu kvalitetno odigrati glavom. Zasmetao mu je, to je utjecaj na suparničkog igrača. Pomalo bizarno zaleđe, ali je zaleđe.

Riječani su u 37. minuti tražili penal nakon što je Krizmanić srušio Frigana.

- Dobra procjena suca i VAR-a. Došlo je do kontakta, ali stoper je prvo dirao loptu pa je došlo do minimalnog kontakta. Nije za kazneni udarac

Igrač Gorice Raspopović je u 80. minuti dobio drugi žuti karton zbog simuliranja, ali Strahonja smatra kako je tu sudac Čulina pogriješio. 

- Bilo je van šesnaesterca pa mislim da je sudac pogriješio jer se ne radi o jasnom simuliranju, bilo je kontakta u predjelu buta. Ovo nikako nije opomena, ovo je prekršaj. Faul za drugi žuti mora imati težinu, nikako izvan kaznenog udarca, isključujući mora imati jasnu i čistu sliku koja opravdava isključenje igrača. Čulina je tu pogriješio.

Pula: Utakmica 30. kola Prve HNL između NK Istra 1961 i GNK Dinamo

Dinamo je remizirao kod Istre 0-0 u utakmici siromašnoj prilikama, a Stefan Ristovski je u završnici tražio penal. Duje Strukan je odmahnuo rukom.

- Bio je blizu i kontrolirao je situaciju. Ristovski je naglasio pad s dvije noge, napravio je pad na kolut i to je za žuti karton. Obzirom da se radi o 90. minuti kada možete obmanuti suca, ovo je ispravna odluka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu