To je to što me zanima!

Osijek je pobjednički krenuo u pripreme, Bjelica otkrio da će jedan igrač uskoro otići iz kluba

'Bijelo-plavi' su po zvizdanu nadvisili 'farmaceute' 1-0 golom Petra Brleka, a sad slijedi glavni dio priprema tijekom kojih će se pridružiti još četvorica igrača. Slovenac Damjan Bohar vraća se u Poljsku
Vidi originalni članak

Nogometaši Osijeka pobjedom nad Slaven Belupom 1-0 u Gradskom vrtu otvorili su pripreme za novu sezonu. Jedini je strijelac utakmice u ranom terminu (11 sati) bio Petar Brlek u 18. minuti, a igrači su podijelili minutažu po 30, 45, odnosno 60 minuta.

- Dobro, imali su i oni šansu Branštetera kad je pogriješio Bralić. Ali sve u svemu, mogu biti zadovoljan. Momci su dali sve od sebe. Netko je igrao 45 minuta, a ovi koji su igrali 30 odradili su dodatni trening - rekao je trener "bijelo-plavih" Nenad Bjelica i nastavio:

- Najvažnije je da je utakmica završila bez ozlijeđenih igrača, da su svi dobro završili ovu prvu fazu priprema na najbolji mogući način. Ovaj tjedan dosta smo radili na izdržljivosti koja pravi noge iznimno sporima. Uz određene greške, mogu biti zadovoljan.

POGLEDAJTE VIDEO: Najbolji trenuci utakmice

Osijek se prošle sezone dosta mučio s Koprivničanima, pobijedio je u dva od četiri ogleda, dva su završila remijem, među kojima i onaj u četvrtfinalu Kupa koji su Slavonci prošli tek na penale. Sad je ušao jedan za pobjedu.

- Iz prekida smo zabili, bilo je još šansi iz igre, a imao je i Belupo dvije-tri dobre šanse. Sve u svemu, oni koji su došli po ovom suncu gledati utakmicu mogu biti zadovoljni. A mi ćemo raditi na poboljšanju u svakom aspektu igre i, nadam se, biti spremni za prvo kolo - kazao je Bjelica.

Slijedi glavni dio priprema u Svetom Martinu na Muri, a trener je otkrio i da je Slovenac Damjan Bohar na izlaznim vratima.

- Ići ćemo svi, 35 igrača. Pridružuju nam se u ponedjeljak Nikola Janjić i Ognjen Bakić, dva mlada reprezentativca Crne Gore. Ide i Adrian Leon Barišić koji je ozlijeđen, Kleinheisler će se priključiti naknadno, Ivušić isto tek za vikend. Bit će 35 igrača, a vidjet ćemo što je s Damjanom - kazao je Bjelica i zaključio:

- On je blizu odlaska pa možda neće biti u autobusu s igračima koji putuju u ponedjeljak. Ako se to dogodi, želio bih se ovim putem zahvaliti Damjanu na svemu što nam je dao u ove dvije godine. Bio je sudionik momčadi koja je ostvarila povijesni uspjeh i vrlo važan igrač na tom putu. Zahvaljujemo mu se na tome i želimo mu sve najbolje u novom klubu.

Bohar je jako blizu povratka u poljski klub Zaglebie Lubin, iz kojega je došao u Gradski vrt 2020. i u 62 nastupa zabio 11 golova uz sedam asistencija.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • ToniMontana 18.06.2022.

    Osijek i Hajduk se mogu pripremati koliko hoću....kada lopov Mamic ima kontrolu nad sucima...Jovic, Pajac, Zebec itd.

  • Antitovar *_189 18.06.2022.

    Ajmo Osijece pojacajte se pa opet gazite ajduga

  • mraka9 18.06.2022.

    Belupo im očitao lekciju s klincima...sviđa mi se što Zeka ide od Belupa raditi mladu momčad i rješava se veterana...igrali su dobro...čudo sta su promašili danas...Osijek teški očaj..kako su završili sezonu tako dalje nastavljaju...trebali bi sto prije riješiti se Bjelice i dovesti Jakirevica koji bi od Osijeka napravio napadačku momcad

Komentiraj...
Vidi sve komentare