To je to što me zanima!

Osijek može i bez devetorice: Gabrijel Boban slomio Lokose

Sve najvažnije igrače sačuvao je Zekić za četvrtak i Austriju Beč, najvažniju utakmicu Osijeka otkako je Prve HNL. Lokomotiva je dvaput vodila, ali gosti na kraju slave
Vidi originalni članak

Sa samo dvojicom igrača iz udarne jedanaestorice, golmanom Malenicom i veznjakom Mudražijom, Osijek je uspio slaviti kod Lokomotive 3-2 i sad ima devet bodova, kao i Rijeka. Mučila se nekompletna Zekićeva momčad u Kranjčevićevoj bez Bočkaja, Ejupija, Lope, Mioča...

Sve najvažnije igrače sačuvao je za četvrtak i Austriju Beč, najvažniju utakmicu Osijeka otkako je Prve HNL. Lokomotiva je dvaput vodila. Najprije je Musa na drugoj stativi uklizao i ugurao loptu iza Malenice. Bila je to nova asistencija Lovre Majera, prošle sezone prvog asistenta lige.

Osijek je izjednačio iz kontre u 25. minuti - Pušića je izvrsno pronašao Perošević. No na isteku poluvremena opet Majerova lopta na drugu stativu, opet igrač Lokomotive sam kao duh i Capan to nije promašio.

Sve do 80. minute vodila je Lokomotiva, a onda je Perošević izjednačio na 2-2 iz penala. Osijek je napokon dočekao i Gabrijela Bobana, igrača kojeg su prije godinu dana doveli s velikim očekivanjima. Izborio je penal za 2-2, a potom i zabio za pobjedu u samoj završnici.

Doduše, valja skinuti kapu i gostujućem stoperu Šimuncu. Spasio je čisti gol duboko u sučevoj nadoknadi. Lokomotivin napadač Babić je pucao i lopta je išla u praznu mrežu, ali Šimunec ju je sustigao na samoj liniji i pritom se zabio u stativu. Srećom, nije se ozlijedio. Osijek je, dakle, neporažen - dvije pobjede i tri remija.

Ukupno devet bodova, koliko ima i Rijeka. Hajduk je bod, a Dinamo četiri ispred. Svoju prvenstvenu utakmicu odigrala je i Austria Beč, idući Osijekov suparnik u Europi. Svladali su doma LASK 2-0, iako su gosti ima više udaraca po golu (15-22).

Idi na 24sata

Komentari 51

  • 13.08.2017.

    Po običaju večina komentara glupavih do zla boga, koji nemaju veze s nogometom. Gledam utakmice Lokomotive samo zbog Lovre Majera. Tom dečku samo je nebo granica . Nakon Pjace, Brozovića on će biti slijedeći dragulj kojeg je Lokomotiva poklonila hrvatskom nogometu. Tu su postali igrači Kramarić, Maleš, Andrijaševići mnogi drugi. Pljuju po Lokomotivi a gdje bi bio Osijek bez Grezde i Bočkaja ili Rijeka bez Kramarića, Andrijaševića, Maleša, Tomečaka. Zato naprijed Lokomotiva jer ti si veliko dobro za hrvatski nogomet. Kakve koristi recimo ima nogomet od Hajduka. Ni jedan pošten igrači u zadnjih 15 godina. Rijeci i Keku svaka čast, ali objektivno, niti tamo mladi igrači ne dobijaju šansu. Zato Lokomotivu treba podržati a ne pljuvati.

  • dida124 13.08.2017.

    Dobro je znati da se i u Osijeku događa nešto vrijedno.

  • Baruga27 13.08.2017.

    Nemojte lupetat kao otvoreni prozori. Tko je gledao utakmicu sve mu je jasno. Zasluzena pobjeda osijeka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare