To je to što me zanima!

Osijek na udaru: Klub ne smije kažnjavat igrače zbog loše igre

Predsjednik Osijeka Ivan Meštrović najavio je kazne za igrače zbog remija protiv Varaždina 2-2. Oni su u zadnjim minutama utakmice prosuli dva gola prednosti protiv novog prvoligaša
Vidi originalni članak

Kad u 89. minuti vodiš dva gola razlike, a u 91. bude 2-2, onda pričamo o 11 igrača na terenu. Ovo se uzastopno događa već treću sezonu. Očito je da nama igrači biraju pristup toplo-hladno u određenim utakmicama i to je nešto što si ozbiljan klub ne može dopustiti, rekao je predsjednik Osijeka Ivan Meštrović nakon što su njegovi igrači prosuli vodstvo od 2-0 protiv Varaždina u Gradskom vrtu i na kraju remizirali.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osijek je u 89. minuti imao 2-0 protiv Varaždina, a onda je do kraja nekako uspio primiti dva gola i ispustiti iz ruku pobjedu. To je naljutilo Meštrovića koji je odlučio kazniti igrače. Novac od kazni klub neće ostaviti sebi nego će on biti preusmjeren za odabrani projekt Osječana. Klub je pozvao sve sugrađane i da svoj projekt pošalju od 16. do 30. rujna uz naslov predmeta e-maila "Kaznom do nagrade!"

Ovakvu odluku prvog čovjeka Osijeka osudila je Hrvatska udruga Nogometni sindikat koja se oglasila priopćenjem. U njemu su naveli da Fifa ne podržava kažnjavanje igrača zbog subjektivnog kriterija, a to je u svakom slučaju loša izvedba. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Stav Nogometnog sindikata po pitanju kažnjavanja igrača zbog loše izvedbe je jasan. Ustaljena praksa FIFA-ine Komore za rješavanje sporova DRC-a i CAS-a je takva da nema kažnjavanja igrača zbog tzv. subjektivnog kriterija, a to je loša izvedba.

NK Osijek jedan je od najvećih hrvatskih klubova, a pravna služba kluba upoznata je s odlukama (praksom) CAS-a i DRC-a, stoga vjerujemo da se radi o izjavi koja je izrečena u afektu.

U suprotnom to bi bio korak unazad u vođenju kluba. NK Osijek i Nogometni sindikat imaju odličan odnos dugi niz godina, stoga ćemo o ovoj temi razgovarati s klubom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 26

  • cupi cupi 16.09.2019.

    Što ima sindikat sa time klub im daje plaću klub im daje bonuse to jest isplaćuje zašto ih ne bi trebalo kažnjavati oni su profesionalci što bi trebalo da im jaja zanose da ih mole da igraju kako ih kažnjavaju u jaćim ligama od ove kokoš lige hnl-a u engleskoj njemačkoj italiji, francuskoj nema tu ništa sa time niti uefa niti fifa jer ti igrači ne dobivaju plaće od tih krovnih organizacija

  • komilica 16.09.2019.

    A zašto bi se to nas pitalo, ili vas novinare. Tko ih plaća neka o tome i odlučuje.

  • mauser 16.09.2019.

    Boli me kita što netko misli da to nije kao fer prema igračima.. Zato što baš ti koji su protiv imaju koristi od premija,bonusa i lupetanja gluposti,a nogomet ne znaju igrat/niti srž igre, eventualno na Wikipediji malo podebljaju znanje i evo članka i dežurnih dušebrižnika

Komentiraj...
Vidi sve komentare