To je to što me zanima!

Osijek s čovjekom više svladao Istru penalom u zadnjoj minuti

Teškom mukom momčad Ivice Kuleševića slomila je Puljane (1-0) koji za pobjedu ne znaju gotovo četiri mjeseca. Mirko Marić prvi je čovjek s dvoznamenkastim brojem golova u HNL-u
Vidi originalni članak

Sekunde su dijelile Istru 1961 do velikog boda protiv Osijeka na Gradskom vrtu, ali kobna je bila pogreška španjolskog braniča Sergija Gonzáleza Testóna kojom je u 95. minuti dao šansu najboljem strijelcu lige Mirku Mariću da iz penala zabije 10. gol sezone za konačnih 1-0.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

González je s leđa visoko podigao nogu prema natrčalom Josipu Špoljariću, Marić je pucao po sredini, Josip Čondrić imao ju je na ruci, ali otišla je u mrežu. Marić je tim golom povećao vodstvo na ljestvici strijelaca HNL-a, ima dva gola više ispred prvih pratitelja Mislava Oršića (Dinamo) i Serdera Serderova (Inter).

Mučila se momčad Ivice Kuleševića usprkos igraču više od 52. minute i drugoga žutog kartona Markusa Pavića. Dvaput je Istrane spašavala prečka, pogodio ju je Mile Škorić iz slobodnjaka u 46., potom i Špoljarić iz čiste situacije u 73. minuti, ali na kraju su ipak ostali praznih ruku.

Nakon poraza na gostovanjima kod Dinama i Hajduka te domaće pobjede nad Rijekom, "bijelo-plavi" su ovom pobjedom napredovali na treće mjesto ljestvice s pet bodova manje od Hajduka i devet od Dinama, koji ima i utakmicu manje.

Istra je ostala na dvije pobjede iz prva dva kola i u nevjerojatnom je nizu od 14 utakmica bez pobjede. I u takvoj situaciji momčad Ivana Preleca drži osmu poziciju koja joj jamči ostanak u Prvoj HNL, s bodom više od zaprešićkog Intera i Varaždina.

U idućem kolu Osijeku se nastavlja povoljan raspored jer ide u goste Varaždinu (subota, 15 sati), a Puljani istog dana dočekuju Dinamo (17.30).

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Ronald555 24.11.2019.

    Jadne i smijesne lige

  • trpaj_sirotinju 24.11.2019.

    mi sanjamo o nekom drugom mjestu?

  • kirbi78 24.11.2019.

    Izgleda da ovo kolo igraju samo Dinamo i Hajduk, jedino su oni imali live prijenos na 24 sata, nije ok prema drugima klubovima, ali već smo se naučili da 24 sata nisu baš objektivni, za njih postoje samo dva kluba, evo Rijeka vodi protiv Intera 0 :1

Komentiraj...
Vidi sve komentare