To je to što me zanima!

Osijek slomio Zadar u drugom poluvremenu, novi poraz Ćire

Nogometaši Osijeka prekinuli su seriju bez pobjeda u MAXtv Prvoj ligi u Gradskom vrtu protiv Zadra (4-1). Mešanović je zabio dvaput, a Novaković i Baraban po jednom
Vidi originalni članak

Gradski vrt rijetko je kad bio sretan teren za nogometaše Zadra. U 25 utakmica na Osijekovu stadionu Zadrani samo četiri puta nisu izgubili, a isto se ponovilo i ovu subotu u utakmici 11. kola MAXtv Prve lige. Izabranici Ćire Blaževića izgubili su 4-1.

Prvo ime dvoboja bio je Jasmin Mešanović, bivši igrač Čelika i tuzlanske Slobode, koji je u devetom nastupu za "bijelo-plave" upisao svoje prve golove. U 29. minuti prekinuo je golgeterski post Osijeka koji je trajao više od 400 minuta te pogodio poslije kornera Jamaka i Novakovićeva preusmjeravanja lopte.

Bosanskohercegovački napadač udvostručio je svoj i momčadski učinak u četvrtoj minuti drugog poluvremena. Nikola Matas je ubacio, a Mešanović još jednom pogodio za 2-0. Mogao je Jasmin upisati i hat-trick nedugo potom, ali nije pogodio okvir u prilici izvan šesnaesterca.

Ipak, Zadar je slabo reagirao u obrani, pa nije trebalo dugo da gosti opet odlaze po loptu u mrežu. U 61. minuti Saša Novaković pogodio je nakon odbijene lopte poslije još jednog kornera.

Iako je Frane Ikić zabio za 3-1 samo pet minuta poslije nakon još jednog prekida, Hrgovićeva kornera, gosti se nisu u potpunosti uspjeli vratiti u utakmicu zahvaljujući obranama domaćeg golmana Filipa Lončarića. Osijek je u završnici opet pritisnuo, pa je Ivan Baraban pet minuta prije kraja glavom zabio za konačnih 4-1 nakon ubačaja Borne Barišića.

Osijek se ovom pobjedom maknuo s dna ljestvice i sad ima 11 bodova, jednako kao i Zadar koji je zaredao s porazima na gostovanjima. Nakon Parka mladeži, Ćirina momčad ostala je bez boda i u Gradskom vrtu.

MAXtv Prva liga, 11. kolo

  • Osijek - Zadar 4-1 (Mešanović 29', 49', Novaković 61', Baraban 85' / Ikić 66')
Idi na 24sata

Komentari 26

  • legaos 05.10.2014.

    Ili je Zadar tako slab ili je Osijek dobro odigrao mislim da če pokazat kola koja dolaze

  • dario1983 05.10.2014.

    osijeku bas leze ovi bili klubovi heheheh

  • magnum2011 05.10.2014.

    Ćiro je nedavno zaustavio autobus jer igrači nisu ništa jeli i bili su gladni. Naravno Večernji list mu je posvetio članak. Za njih je on dobrodošao uvijek jer svoju žuć prosipa po Dinamu i ljudima koji tamo rade. Mislim da će uskoro doći vrijeme kad će igrači zaustaviti autobus da izbace Ćiru.. Ćiro će tada opet put Tuzle i Konjica sa pričom da je to najljepši grad i nabolji ljudi. Zanima me samo dokle će prodavati ljudima muda pod bubrege i dokle će gutati njegove patke. Gdje god se primi posla ne ostaje dugo. Umjesto da u starim danima uživa u miru dovodi se u situaciju da mu se ljudi na ulici pomalo smiju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare