To je to što me zanima!

Drama u Varaždinu! Osječani gubili 0-2 pa sve preokrenuli, Santini zabio odmah u debiju

Momčad Nenada Bjelice nije se najbolje snašla na gostovanju u Varaždinu pa je tako nakon prvih 45 minuta utakmice gubila 2-0. Mierez je smanjio iz penala, a poravnao Santini da bi za Mierez zabio još jedan za potpuni preokret
Vidi originalni članak

Osijek je u Varaždin stigao kao favorit i tu ulogu je ulogu na kraju opravdao pobijedivši 3-2. Varaždinci, bez kartoniranih kapetana Stolnika i najboljeg strijelca Obregona u prvom dijelu nadigrali su Osijek njihovim oružjem – agresivnošću.

Nogometaši Zorana Kastela koji su se zbili u formaciju 5-4-1 bili su bolji u duelu i uvijek agresivniji od svojeg protivnika. Tu bitku u prvom dijelu dobivali su varaždinski veznjaci Senić, Postonjski i Posavec protiv Osijekovih Žapera, Jugovića i Kleinheislera.

Ono što je posebno štimalo je brza kontra i iz dva takva napada pali su pogoci. Igrač koji je obilježio prvi dio susreta je Demir Peco, bivši mladi bosanskohercegovački reprezentativac te bivši igrač Veleža i Radnika iz Bijeljine.

Kad je stigao u redove varaždinskog prvoligaša mnogi su najavljivali da je riječ o igraču sličnog profila kao Dinamov Lirim Kastrati.

Vidjelo se da se Peco vraća nakon ozljeda i da nikako pronađe formu. Izgleda da ju je pronašao protiv Bjeličinog Osijeka. Zabio je za vodstvo glavom u 15. minuti i šest minuta kasnije namjestio je gol Andrisu Herreri, koji je ove zime stigao iz Venezuele.

Osim Pece, dobitak za momčad Zorana Kastela je Herrera koji se dobro snašao u ulozi „čistog“ napadača odlično zamijenivši Obregona.

Osijek s druge strane nije bio pravi u prvom dijelu. Prvi i drugi gol Varaždina mogu ići na dušu vrataru Ivici Ivušiću koji nije bio u svojem elementu.

Koliko su Varaždinci zatvorili momčad Nenad Bjelice govori podatak da su Osječani najbolje prilike imali iz slobodnjaka. Jednostavno premalo za klub koji se s Dinamom bori za naslov prvaka.

No, u drugom dijelu krenuo je osječki uragan od tri gola, a Varaždinci su nestali. Bjelica je uveo Ivana Santinija i Marija Jurčevića te pogodio.

Prvo je na Santiniju napravljen prekršaja za penal koji je realizirao Mierez, da bi u Santini u 68. glavom pogodio na ubacivanje Jurčevića. U 79. minuti za totalni preokret pogodio je Mierez.

Povremeni hrvatski reprezentativac se tako na najbolji mogući način nakon osam godina vratio u 1. HNL i bit će ogromno pojačanje Bjelici u borbi za naslov. Vidi se iz svakog njegovog poteza da odskače i svojim performansom bio je glavnim pokretač osječkog preokreta u Varaždinu.

Varaždinu ova utakmice ostaje kao pouka da se protiv pretendenata za sami vrh moraju spojiti oba poluvremena ako se želi bodova protiv najjačih u ligi.

Idi na 24sata

Komentari 310

  • wzenga 27.02.2021.

    Dakle kao i puno puta dokazano,nestručni ljudi pišu sportske odnosno nogometne clanke. Napisati da Ivušiću idu golovi na dušu je totalni amaterizam,površnost. Ako ne znate,pitajte,čitajte,dođite na koji trening pa onda pišite. Vaš osvrt je sramotan.

  • indijanac21 27.02.2021.

    Jedan je Bjelica Nenad!Najbolji trener u Hrvata i preporoditelj Osijeka.

  • 27.02.2021.

    Osijek i Bjelica novi najveci sponser sudaca u HNLu

Komentiraj...
Vidi sve komentare