Obavijesti

Sport

Komentari 310

Drama u Varaždinu! Osječani gubili 0-2 pa sve preokrenuli, Santini zabio odmah u debiju

Drama u Varaždinu! Osječani gubili 0-2 pa sve preokrenuli, Santini zabio odmah u debiju

Momčad Nenada Bjelice nije se najbolje snašla na gostovanju u Varaždinu pa je tako nakon prvih 45 minuta utakmice gubila 2-0. Mierez je smanjio iz penala, a poravnao Santini da bi za Mierez zabio još jedan za potpuni preokret

Osijek je u Varaždin stigao kao favorit i tu ulogu je ulogu na kraju opravdao pobijedivši 3-2. Varaždinci, bez kartoniranih kapetana Stolnika i najboljeg strijelca Obregona u prvom dijelu nadigrali su Osijek njihovim oružjem – agresivnošću.

Nogometaši Zorana Kastela koji su se zbili u formaciju 5-4-1 bili su bolji u duelu i uvijek agresivniji od svojeg protivnika. Tu bitku u prvom dijelu dobivali su varaždinski veznjaci Senić, Postonjski i Posavec protiv Osijekovih Žapera, Jugovića i Kleinheislera.

Ono što je posebno štimalo je brza kontra i iz dva takva napada pali su pogoci. Igrač koji je obilježio prvi dio susreta je Demir Peco, bivši mladi bosanskohercegovački reprezentativac te bivši igrač Veleža i Radnika iz Bijeljine.

Varaždin i Osijek sastali se u 23. kolu HT Prve lige

Kad je stigao u redove varaždinskog prvoligaša mnogi su najavljivali da je riječ o igraču sličnog profila kao Dinamov Lirim Kastrati.

Vidjelo se da se Peco vraća nakon ozljeda i da nikako pronađe formu. Izgleda da ju je pronašao protiv Bjeličinog Osijeka. Zabio je za vodstvo glavom u 15. minuti i šest minuta kasnije namjestio je gol Andrisu Herreri, koji je ove zime stigao iz Venezuele.

Osim Pece, dobitak za momčad Zorana Kastela je Herrera koji se dobro snašao u ulozi „čistog“ napadača odlično zamijenivši Obregona.

Osijek s druge strane nije bio pravi u prvom dijelu. Prvi i drugi gol Varaždina mogu ići na dušu vrataru Ivici Ivušiću koji nije bio u svojem elementu.

Koliko su Varaždinci zatvorili momčad Nenad Bjelice govori podatak da su Osječani najbolje prilike imali iz slobodnjaka. Jednostavno premalo za klub koji se s Dinamom bori za naslov prvaka.

Varaždin i Osijek sastali se u 23. kolu HT Prve lige

No, u drugom dijelu krenuo je osječki uragan od tri gola, a Varaždinci su nestali. Bjelica je uveo Ivana Santinija i Marija Jurčevića te pogodio.

Prvo je na Santiniju napravljen prekršaja za penal koji je realizirao Mierez, da bi u Santini u 68. glavom pogodio na ubacivanje Jurčevića. U 79. minuti za totalni preokret pogodio je Mierez.

Varaždin i Osijek sastali se u 23. kolu HT Prve lige

Povremeni hrvatski reprezentativac se tako na najbolji mogući način nakon osam godina vratio u 1. HNL i bit će ogromno pojačanje Bjelici u borbi za naslov. Vidi se iz svakog njegovog poteza da odskače i svojim performansom bio je glavnim pokretač osječkog preokreta u Varaždinu.

Varaždin i Osijek sastali se u 23. kolu HT Prve lige

Varaždinu ova utakmice ostaje kao pouka da se protiv pretendenata za sami vrh moraju spojiti oba poluvremena ako se želi bodova protiv najjačih u ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
23. kolo 1.HNL: Varaždin-Osijek 18.00 , Gradski stadion Varaždin
Varaždin
Peco 15' Herrera 21'
2 : 3
Osijek
Mierez 51'(p) 80' Santini 69'
Sortiranje događaja
90+

III krajjjj. Osječani su zasjeli na vrh HNL-a nevjerojatnim preokretom u drugom poluvremenu. Mierez je zabio dva i Santini jedan u svojem debiju u bijelo-plavom dresu.

90+

Uhhh. Malo je falilo da Santini dođe do svojeg drugog gola na današnjoj utakmici. Bočkaj je imao slobdnjak, ali nije pucao nego je maestralno pronašao Santinija koji se nije najbolje snašao u gužvi te nije uspio dobro zahvatit loptu.

86'

Pred nama je posljednjih 5 minuta i sučeva nadoknada. Imaju li Varaždinci snage barem za bod u utakmici u kojoj su imali sve u prvom dijelu, a isto su prokockali u drugome.

80'

GOOOOL. Mierez je svojim drugim golom donio potpuni preokret u Varaždinu. Najbolji topnik HNL-a odlično je reagirao glavom na jednu svijeću Mile Škorića i pogodio u sami kut. Domaćin kao da nije izašao iz svlačionice na poluvremenu.

78'

Osječani traže penal, ali ništa od toga, kaže sudac. Nakon kratke sugestije s VAR sobom otklonio je mogućnost najstrože kazne.

Komentari 310