To je to što me zanima!

Osim u štafeti, Oscar Pistorius i u pojedinačnoj utrci na 400 m

Premda nije ispunio nacionalnu normu za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, južnoafrički sprinter bez obiju potkoljenica, Pistorius će nastupiti u svojoj disciplini
Vidi originalni članak

Isprva su mu iz atletske reprezentacije uručili poziv za štafetu 4x400 metara, čiji je član bio i prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Koreji, premda nije sudjelovao u finalnoj utrci i osvajanju srebrne medalje.

Nova je dobra vijest Pistoriusu stigla samo nekoliko sati kasnije, kada su iz Južnoafričkoga olimpijskog odbora objavili da će Pistorius, kao jedan od 13-oro sportaša koji su naknadno dodani prvotnoj ekspediciji od 112 atletičara i atletičarki, nastupiti također i u kvalifikacijama pojedinačne utrke na 400 metara. To su mu dotad, samonametnutim normama, u južnoafričkom savezu onemogućili sami. Međunarodnu je normu ispunio.

- Presretan sam što ću postati prvi hendikepirani atletičar koji je nastupio na Olimpijskim igrama. Danas je najsretniji dan u mom životu – komentirao je 25-godišnji sprinter koji će nakon Olimpijskih također nastupiti i na Paraolimpijskim igrama u Londonu (29. kolovoza – 9. rujna), i to u disciplinama 100, 200 i 400 metara.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare